/Αποχώρηση

Αποχώρηση

20/02/2015               Ανακοίνωση                                                              

          Αποχώρησαν οι «Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή»                                                    από το Δημοτικό Συμβούλιο της 17ης/2/2015

Πριν ακόμη αρχίσει η διαδικασία της συζήτησης των θεμάτων ημερήσιας διάταξης κατά τη συνεδρίαση του Δ. Σ. της 17ης Φεβρουαρίου η αξιωματική αντιπολίτευση  του Δήμου αναγκάστηκε να αποχωρήσει για τους παρακάτω λόγους:

  1. Από την πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου η Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση «Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή» είχαμε ζητήσει από τη δημοτική αρχή την παραχώρηση χώρου για όλη την αντιπολίτευση όπως ο νόμος ορίζει και όπως η εύρυθμη λειτουργία της δημοκρατίας απαιτεί.

Είχαμε μάλιστα απαιτήσει ο χώρος αυτός να βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, στο κτίριο του Δημαρχείου, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα και όσοι εκ των συμπολιτών μας έχουν ανάγκη και τη δική μας στήριξη, αλλά και για να έχουμε κι εμείς άμεση επικοινωνία με τις υπηρεσίες και τους υπαλλήλους του Δήμου.

Αυτό το αναφαίρετο δικαίωμά μας όμως, θεωρείται,  φαίνεται, πολυτέλεια, αφού έχουν περάσει τόσοι μήνες και ούτε φωνή ούτε ακρόαση.

Το θέμα αυτό είναι για μας άμεσης προτεραιότητας.

  1. Πριν από λίγους μήνες βγήκε το πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης σχετικά με το ειδικό τέλος κτήσης ακινήτων που είχε επιβληθεί με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου το 2004 για την αγορά οικοπέδων που ήταν δεσμευμένα από τον πρώην Δήμο Μοσχάτου.

Ο Δήμαρχος κ. Ευθυμίου έπνεε μένεα τότε και με προσωπικές επιθέσεις στο Δ.Σ. κατά των συμβούλων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλούσε για άδικη επίθεση που είχε δεχτεί, ότι το πόρισμα τον δικαιώνει και ότι όσοι τον κατηγόρησαν θα πρέπει να ντρέπονται να κυκλοφορούν στο Μοσχάτο. Προχώρησε μάλιστα και σε έντυπη ανακοίνωση την οποία τοιχοκόλλησε σε πολλά  σημεία της πόλης, όπου έγραφε για την πλήρη δικαίωσή του και κατηγορούσε πάλι τους «συκοφάντες του» με βάση τα αποτελέσματα αυτού του πορίσματος.

Κι ενώ ο κ. δήμαρχος χρησιμοποίησε με τόσο εμφανή τρόπο το πόρισμα για μικροπολιτικούς και ιδιοτελείς σκοπούς, αρνείται το νόμιμο δικαίωμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποκτήσει ένα δημόσιο έγγραφο πρωτοκολλημένο στο Δήμο παρόλο που έχει ζητηθεί επανειλημμένα και επίσημα από τους Δημ. Συμβούλους της αντιπολίτευσης. Μάλιστα δικαιολογήθηκε ότι δεν δίνει το πόρισμα γιατί το έχει στείλει στην Γ.Γ.  Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για τις δικές της ενέργειες.

Ερωτάμε τον κ. Δήμαρχο:

  1. Είναι στα πλαίσια της δημοκρατικής λειτουργίας ενός Δήμου να μην έχουν όλοι οι Δημ. Σύμβουλοι πρόσβαση στα εισερχόμενα έγγραφα του Δήμου;
  2. Γιατί ο ίδιος χρησιμοποίησε επιλεκτικές φράσεις από το επίμαχο έγγραφο και τις δημοσιοποίησε με δελτίο τύπου συκοφαντώντας «τους συκοφάντες του»;
  3. Φοβάται κάτι και δε δίνει στη δημοσιότητα ολόκληρο το πόρισμα;

Είναι καιρός να κατανοήσουμε όλοι ότι ο Δήμος δεν είναι μαγαζάκι κανενός και ότι οι προσωπικές επιθέσεις το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να επαληθεύεται η παροιμία «λαγός την φτέρη έσειε, κακό της κεφαλής του».

Στη σημερινή πολιτική συγκυρία στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, επιβάλλεται να συμβάλλουμε όλοι όχι μόνο με λόγια αλλά και με πράξεις, σε ζητήματα εμβάθυνσης δημοκρατίας και διαφάνειας προς όφελος όλων των δημοτών.

0Shares