/Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105.5 FM

Συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105.5 FM

Καινούργια αρχή στον δήμο Μοσχάτου-Ταύρου

Λίγο πριν την ανακήρυξη του νέου επικεφαλής της Ριζοσπαστικής δημοτικής Κίνησης Μοσχάτου – Ταύρου «Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή», ο υποψήφιος της Κίνησης για τις δημοτικές εκλογές Μπάμπης Μπιλίνης μίλησε Στο Κόκκινο και τη Ντίνα Μπατζιά για τα ζητήματα που καλείται συλλογικά η δημοτική παράταξη να λύσει και ανέλυσε τους προγραμματικούς στόχους για τον καλλικρατικό δήμο.

Η Κίνηση Πολιτών δεν είναι καινούρια, υπάρχει πριν από το 2014, στις εκλογές του 2014 είχε καταγράψει ποσοστό 30% στον Α΄γύρο και πήγε στον Β΄γύρο, έχει συνεχή δράση στη πόλη με αρκετούς δημοτικούς συμβούλους, τώρα κάνει μια καινούρια αρχή με μία επικαιροποιημένη διακήρυξη και με έναν νέο επικεφαλής, τον κ. Μπιλίνη, ο οποίος έχει μεγάλη δράση σε κινήματα για την αυτοδιοίκηση και το περιβάλλον, καθώς και για την αλληλεγγύη.

Βασικός στόχος και μεγάλο στοίχημα, τονίζει ο κ. Μπιλίνης, είναι η πραγματική συνένωση των δύο κοινοτήτων, Μοσχάτου και Ταύρου, να αντιμετωπισθεί η διαίρεση που υπάρχει στην περιοχή μας, να ενσωματωθούν οι μεταρρυθμίσεις του Κλεισθένη, να εργαστούμε όλοι μαζί για την ενιαία συγκρότηση της πόλης.

Μεγάλος προγραμματικός στόχος είναι η ενσωμάτωση στο Μοσχάτο της ανάπτυξης του μεγαλύτερου έργου στο λεκανοπέδιο από την περιφέρεια Αττικής, τον Φαληρικό Όρμο, αλλά με διαφύλαξη των χρήσεων γης και προστασία της κατοικίας έναντι μίας υπέρμετρης ανάπτυξης airbnb κλπ

Ο οδικός άξονας της Πειραιώς. Θέλουμε να έχουμε λόγο και να συμμετέχουμε -ήδη έχουμε καταθέσει υπόμνημα, για δύο σημεία που μας ενδιαφέρουν σαν δήμο: Η αξιοποίηση του κτηρίου ΕΟΜΜΕΧ με δημόσια κοινωνικά χαρακτηριστικά, μπορεί να γίνει αναπτυξιακός πόλος κοινωνικής αλληλέγγυας οικονομίας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και η χωρική σύγκληση των δυο κοινοτήτων Μοσχάτου και Ταύρου, συμπεριλαμβανομένου του Ελαιώνα, με συγκεκριμένο χωρικό σχεδιασμό, με στόχο την κοινωνική και οικονομική σύγκλιση.

Για την καθαριότητα-διαχείριση αποβλήτων: Ο δήμος Μοσχάτου – Ταύρου ήταν ο πρωταθλητής σε όγκο απορριμμάτων, προφανώς λόγω των χρήσεων στην περιοχή του Ελαιώνα μαζί με τις οικιακές χρήσεις. Με παρέμβαση μας, που υιοθετήθηκε από την περιφέρεια, ο χώρος αυτός έγινε το πιλοτικό πράσινο σημείο από τον ΕΔΣΝΑ ο οποίος έχει προκηρύξει τον διαγωνισμό, ο χώρος έχει παραχωρηθεί, δυστυχώς δεν προχώρησε το τοπικό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων από το σημερινό δημοτικό συμβούλιο, ενώ η παράταξή μας έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις.

0Shares