«Πείτε “όχι” στη συντήρηση και τους εκφραστές της.»

 

«Πείτε “όχι” στη συντήρηση και τους εκφραστές της.»

Με ενδιαφέρον παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα την -επί χρόνια απούσα- δημοτική Αρχή Ευθυμίου να ενδύεται τον μανδύα της υπερδραστήριας.
Λαμβάνοντας μέρος σε μία ιδιότυπη σκυταλοδρομία, πασχίζει, μία στροφή πριν από τις εκλογές, να προσπεράσει τον αδρανή και απαθή εαυτό της.
Είτε συρόμενη από τις εξελίξεις, είτε προσπαθώντας να καμουφλάρει την πολυετή ανυπαρξία της, σπεύδει με περισσή παρρησία να ενημερώσει τους πολίτες για τα πεπραγμένα της και για τα ποσά που διατέθηκαν για το “έργο” της.
Θεωρώντας ότι απευθύνεται σε ιθαγενείς, οι οποίοι θα εντυπωσιαστούν από τα “καθρεφτάκια” που μοιράζει, προχωρά σε πρόχειρα και σκόρπια έργα βιτρίνας, που δεν εντάσσονται σε κανέναν σχεδιασμό και δεν υπηρετούν κανέναν στόχο.
Δύο μόλις μήνες πριν από τις εκλογές, η δημοτική Αρχή θυμήθηκε να διεκδικήσει την κυριότητα του Πάρκου Ηρώων στον Ταύρο, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει καταφέρει να διαφυλάξει τη χρήση του προς όφελος των δημοτών.
Δύο μόλις μήνες πριν από τις εκλογές, η δημοτική Αρχή θυμήθηκε το πρόβλημα στα Περιβόλια του Ταύρου, παρόλο που εδώ και 20 χρόνια εκκρεμούν αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων για αναθεώρηση του σχεδίου ένταξης του οικισμού στο σχέδιο πόλης.
Φυσικά, προηγήθηκε η πρωτοβουλία της παράταξης “Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή”, αντιπροσωπεία της οποίας συναντήθηκε με κατοίκους της περιοχής και στελέχη του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας..
Δύο μόλις μήνες πριν από τις εκλογές, η δημοτική Αρχή θυμήθηκε το κτήριο του ΕΟΜΜΕΧ, παρόλο που τελεί υπό καθεστώς πώλησης από το 2013.
Φυσικά, σφύριζε αδιάφορα όταν οι “Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή”, στις 27 Ιουνίου του 2018, υπέβαλαν στο δημοτικό συμβούλιο υπόμνημα επί του θέματος.
Δυστυχώς για την απερχόμενη δημοτική Αρχή, η μνήμη των δημοτών είναι πιο ισχυρή από την πρόσκαιρη και καιροσκοπική αναλαμπή της δικής της μνήμης.
Άπαντες κατανοούν πως το προσχηματικό προεκλογικό ενδιαφέρον δεν μπορεί να διαγράψει την πολυετή αδιαφορία.
Με χαρά καλωσορίζουμε την παράταξη Ευθυμίου στο παρόν. Ωστόσο, στις προσεχείς εκλογές αποφασίζουμε για το μέλλον. Και το μέλλον απαιτεί όραμα και σχέδιο για την υλοποίησή του.
Είναι ξεκάθαρο πως η παρούσα δημοτική Αρχή, ούτε θέλει, ούτε μπορεί.
Οι «Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή» έχουμε ήδη θέσει στον δημόσιο διάλογο τις προτάσεις μας για την ενδοδημοτική αποκέντρωση και την λειτουργία των κοινοτήτων, για τη χωροταξική και πολεοδομική ανασυγκρότηση των περιοχών του Δήμου μας ως εργαλείο δίκαιης ανάπτυξης, για τα προβλήματα και τις προτεινόμενες λύσεις στην παρακηφίσια περιοχή, για την ανάπλαση της οδού Πειραιώς, για τους δημόσιους χώρους, για οικολογική και κοινωνικά δίκαιη διαχείριση των απορριμμάτων..
Με πυξίδα το μέλλον του τόπου μας, αντιπαρατιθέμεθα στη λογική του αυτόματου πιλότου που υπηρετεί η παράταξη Ευθυμίου.
Κοιτάζοντας τους συμπολίτες μας στα μάτια, καταθέτουμε ένα συνεκτικό και ρεαλιστικό σχέδιο, μια εναλλακτική πρόταση για τη διοίκηση του ενιαίου Δήμου.
Στις εκλογές του Μαΐου, λέμε “όχι” στη συντήρηση και στους εκφραστές της και βάζουμε τις βάσεις για το μέλλον που μας αξίζει.
14-3-2019

 

 

 

41Shares

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *