/Υπό κατάρρευση η απερχόμενη διοίκηση του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου

Υπό κατάρρευση η απερχόμενη διοίκηση του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου

Τις τελευταίες ημέρες συνέβησαν σοβαρά γεγονότα που αφορούν τη διοίκηση και τη λειτουργία του δήμου μας, του Μοσχάτου – Ταύρου.
Θεωρούμε υποχρέωσή μας να ενημερώσουμε τους πολίτες για τα παρακάτω μιας και δεν υπάρχει καμία απολύτως ενημέρωση από καμία άλλη πλευρά.
Στις 11.30 π.μ. της Μ. Δευτέρας (22/4/2019) η εκπρόσωπος της δημοτικής μας κίνησης καλέστηκε σε έκτακτη συνεδρίαση (?) της οικονομικής επιτροπής με θέμα τον απολογισμό του περασμένου έτους. Η συνεδρίαση θα ξεκινούσε σε 2,5 ώρες και η επιτροπή έπρεπε να αποφασίσει για ένα κατάλογο 32 σελίδων με οικονομικά μεγέθη και αριθμούς . Επειδή θεωρήσαμε την κατάσταση αυτή αποτέλεσμα κακής διοίκησης και οργάνωσης, καθώς και προσπάθεια αποκλεισμού από την ευθύνη μας ως δημοτικοί σύμβουλοι, εκλεγμένα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, απείχαμε από τη συνεδρίαση καταγγέλλοντας το γεγονός για συνοπτικές διαδικασίες σε ένα τόσο σοβαρό θέμα. Είναι αδιανόητο να υπάρξει τεκμηριωμένος έλεγχος και σωστή τοποθέτηση μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Φυσικά η δικαιολογία ότι υπάρχει πίεση και νόμος από το υπουργείο για ολοκλήρωση όλων των θεμάτων ένα μήνα πριν τις εκλογές είναι παντελώς αστήριχτη, αφού και την ημερομηνία των εκλογών γνώριζαν και το νόμο που ισχύει ανέκαθεν.
Καταγγέλλοντας την παραπάνω έλλειψη σοβαρότητας και κακής διοίκησης δεχτήκαμε, όπως γίνεται κάθε φορά που υπάρχει έλλειψη επιχειρημάτων , προσωπικές επιθέσεις με το γνωστό αλαζονικό ύφος εξουσίας. Οι εκφράσεις «δεν χρειαζόταν να διαβάσετε όλες τις σελίδες παρά μόνο την τελευταία» και «δεν πρέπει να κάνετε έλεγχο γιατί έτσι αμφισβητείτε την εργασία των υπαλλήλων» και «η θέση των δημοτικών συμβούλων είναι πολιτική, δεν μπορούμε να ασχολούμαστε με τα οικονομικά μεγέθη» ανήκουν σε επίσημα χείλη. Υπάρχουν πλήθος από περιστατικά και στο διοικητικό συμβούλιο του πνευματικού κέντρου όπου οι εισηγήσεις είναι ελλιπείς και χωρίς ανάλυση των οικονομικών μεγεθών και στο δημοτικό συμβούλιο, όπου η προχειρότητα εμφανής (στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο τέσσαρα σοβαρά θέματα συζητήθηκαν εκτός ημερησίας διάταξης χωρίς να έχουν σταλεί οι εισηγήσεις).
Η δική μας απάντηση σε όλα αυτά είναι μια:
Δεν πτοούμαστε από τις ειρωνείες και τις προσωπικού τύπου επιθέσεις. Θα δίνουμε πάντα τη μάχη με υπευθυνότητα μέσα και έξω από τα συμβούλια και τις επιτροπές. Καταγγέλλουμε την απερχόμενη διοίκηση του δήμου ως μόνη υπεύθυνη για κακοδιοίκηση και έλλειψη σεβασμού στις διαδικασίες. Την εικόνα ενός δήμου που η διοίκησή του βρίσκεται υπό κατάρρευση και ασχολείται μόνο με προεκλογικές φιέστες και φωτογραφίσεις παραμελώντας τα σοβαρά θέματα, έχουμε υποχρέωση να τη μεταφέρουμε στους πολίτες γιατί σωστός πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης. Η απλή αναλογική που θα ισχύσει από τις επόμενες εκλογές, θα βάλει τα πράγματα στη θέση τους, αφού θα απαιτείται συνεργασία στη λήψη των αποφάσεων.
Χορτάσαμε από απόλυτες πλειοψηφίες και «απόλυτους μονάρχες».
Μετά τις εκλογές στις 26 Μαΐου τίποτα δεν πρέπει να θυμίζει το παρελθόν.
30-4-2019
Το γραφείο τύπου

0Shares