/Εκτός εργασίας 14 εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς Μοσχάτου – Ταύρου

Εκτός εργασίας 14 εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς Μοσχάτου – Ταύρου

Από τις προεκλογικές υποσχέσεις προς τους εργαζόμενους, μέχρι την απομάκρυνσή τους από την εργασία τους… μια εκλογή δρόμος.

Μετά την απομάκρυνση από τις κάλπες ουδέν λάθος αναγνωρίζεται, καθώς οι εξαγγελίες του Μαΐου έγιναν καπνός, με την τελευταία απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΟΠΑΚΑ να μην ανανεώσει τις συμβάσεις σε 14 εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου.

Με μια ενέργεια που στερείται σοβαρής τεκμηρίωσης, όπως απαιτείται σε κάθε απόφαση που αφορά τη ζωή 14 εργαζόμενων και των οικογενειών τους, οδηγούνται στην απόλυση και στην ανεργία.

Νομικά η απόφαση δεν τεκμηριώνεται, γιατί ο νόμος δίνει τη δυνατότητα παράτασης των συμβάσεων. Οικονομικά δεν δικαιολογείται, γιατί δεν μπορεί μέχρι τον περασμένο Ιούνιο να βγαίνουν τα οικονομικά στοιχεία και τώρα να προβλέπεται πρόβλημα από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Η πιθανή επίκληση της εφαρμογής της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης ως στοιχείο διαρροής του πληθυσμού των παιδικών σταθμών δεν ευσταθεί και μάλλον συκοφαντεί το νέο θεσμό, ο οποίος εδώ κι εξήντα χρόνια αποτελεί ομόφωνο αίτημα της εκπαιδευτικής και της επιστημονικής κοινότητας. Στη θέση των τετράχρονων παιδιών πολύ απλά θα γίνουν δεκτά τα τρίχρονα και τα δίχρονα, με αποτέλεσμα και διαρροή να μην υπάρχει και όλες οι οικογένειες να βρουν θέση στους παιδικούς σταθμούς ή στα Νηπιαγωγεία.

Επομένως, ακόμα κι αν το επιχείρημα ήταν η έλλειψη παιδιών, ας μας απαντήσουν πόσες είναι οι αιτήσεις για εγγραφές μέχρι σήμερα και γιατί χρειάζεται λιγότερο προσωπικό.

Σε κάθε περίπτωση, πριν λήξει η προθεσμία των εγγραφών, καμία συζήτηση για απολύσεις προσωπικού δεν μπορεί να γίνει δεκτή. Εκτός αν θέλει το ΔΣ του ΔΟΠΑΚΑ και η Διοίκηση του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου να επιβεβαιώσει τις κακές γλώσσες, που διαδίδουν ότι η δημοτική πλειοψηφία ετοιμάζει καινούργιο «πελατειακό δίκτυο». Γιατί ακόμα κι αν υποτεθεί ότι χρειάζεται προσαρμογή των παιδικών σταθμών σε μικρότερες ηλικίες, τι έχει να απαντήσει η Δημοτική Αρχή για τις ενέργειες που έχει κάνει ως προς αυτό εδώ κι ένα χρόνο που ψηφίστηκε ο νόμος για τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση;

Τελικά, ο Δήμος απλά παρακολουθεί τα γεγονότα κι όταν πρέπει να δώσει λύσεις, δίνει απολύσεις ή σχεδιάζει, προνοεί και λειτουργεί υπέρ της κοινωνίας και των νέων οικογενειών του Μοσχάτου και του Ταύρου, εντάσσοντας όλα τα βρέφη και τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς κι όλα τα νήπια τεσσάρων και πέντε ετών στα Νηπιαγωγεία;

Η Δημοτική Κίνηση « Πολίτες Σε Δράση για την Ανατροπή» κάνουμε ξεκάθαρο προς κάθε κατεύθυνση τα εξής:
• Καμία απόλυση εργαζόμενου στους παιδικούς σταθμούς
• Εγγραφή όλων των παιδιών 0-3 στους παιδικούς/βρεφικούς σταθμούς και 4-6 στα Νηπιαγωγεία
• ΝΑΙ στη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση

15-7-2019

Το γραφείο τύπου.

0Shares