/Ζητάμε ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου

Ζητάμε ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου

Ανοιχτή επιστολή προς τον Δήμαρχο και τους επικεφαλής των παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου – Ταύρου

Θέμα: Ζωντανή μετάδοση συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου

Μοσχάτο, 18 Ιουλίου 2019

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε, αξιότιμοι επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου Ταύρου,

Όπως γνωρίζετε, σύμφωνα με τις επιταγές του Νόμου, οι συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων είναι δημόσιες, ενώ παράλληλα πρέπει να λαμβάνεται κάθε απαραίτητη μέριμνα ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση των πολιτών σε αυτές. Η πρόσκληση πρέπει να αναρτάται στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και να τοιχοκολλείται σε κεντρικά σημεία της πόλης, ώστε οι δημότες να γνωρίζουν τα θέματα που πρόκειται να συζητηθούν.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως τόσο το γράμμα όσο και το πνεύμα του Νόμου κινούνται στην κατεύθυνση της διαφάνειας και της ενίσχυσης των συμμετοχικών διαδικασιών.

Παράλληλα, είναι κοινά αποδεκτό ότι η σύγχρονη τεχνολογία προσφέρει δυνατότητες βελτίωσης των συνθηκών ενημέρωσης των πολιτών, ώστε να γνωρίζουν τις αποφάσεις που λαμβάνονται σε πραγματικό χρόνο.

Ένας σύγχρονος δήμος οφείλει να επενδύει στις τεχνολογίες, με στόχο τη διαφάνεια των διαδικασιών και -εν τέλει- στην ενίσχυση της ίδιας της Δημοκρατίας.

Ως εκ τούτου, προτείνουμε τη ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου μέσω του site του Δήμου μας.

Το ενδεχόμενο κόστος μίας τέτοιας ενέργειας είναι μηδαμινό, τη στιγμή που η αναβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου θα είναι τεράστια.
Ήδη πολλοί Δήμοι της χώρας μεταδίδουν ζωντανά τις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων είτε με εικόνα και ήχο, είτε μόνο με ήχο. 

Σας γνωστοποιούμε ότι εάν -για οποιοδήποτε λόγο- αποφασίσετε να μη συναινέσετε στην υλοποίηση της πρότασής μας, εμείς ως Δημοτική Κίνηση «Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή» θα το κάνουμε με τα δικά μας διαδικτυακά μέσα. Εξάλλου, πρόκειται για μία καθόλα νόμιμη ενέργεια, καθώς, σύμφωνα με δικαστικές αποφάσεις, δεν δύναται ούτε το
προεδρείο του Δ.Σ. ούτε η πλειοψηφία να το απαγορεύσει.

Ηθική υποχρέωση όλων μας είναι να αναβαθμίσουμε τη συμμετοχή και την ενημέρωση των πολιτών.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την υιοθέτηση της πρότασής μας, καθώς είμαστε βέβαιοι πως όλες οι παρατάξεις που συμμετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο θα αναγνωρίσουν τα οφέλη που απορρέουν από αυτήν.
Συνεπώς, εκφράζουμε τη βεβαιότητά μας, ότι μέσα σε κλίμα συναίνεσης θα αποφασιστεί η ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων του νέου Δημοτικού Συμβουλίου από τον Σεπτέμβρη του τρέχοντος έτους.

Με τιμή,
Μπάμπης Μπιλίνης
Δημοτικός συμβουλος
Επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή»

0Shares