/Μπάμπης Μπιλίνης: “Απέχουμε από μία διαδικασία – μνημείο αντιδημοκρατικού κατήφορου”

Μπάμπης Μπιλίνης: “Απέχουμε από μία διαδικασία – μνημείο αντιδημοκρατικού κατήφορου”

Τοποθέτηση του Μπάμπη Μπιλίνη στο Δημοτικό Συμβούλιο της Κυριακής 8 Σεπτεμβρίου 2019 με θέμα την εκλογή προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου και Οργάνων Διοίκησης

Κατ΄ αρχάς να συγχαρούμε τα μέλη του προεδρείου για την εκλογή τους.
Με ικανοποίηση ακούσαμε τις πρώτες δηλώσεις του προέδρου Θανάση Μελίστα για

• Αυστηρή τήρηση του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου

• Τη χρήση χρονομέτρου κατά τις συνεδριάσεις του ΔΣ και

• Την απευθείας μετάδοση μέσω διαδικτύου των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Για την εκλογή των Οργάνων Διοίκησης του Δήμου οι “Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή” καταγγέλλουμε ότι:

Με άλλα δεδομένα ψηφίσαμε, με άλλα δεδομένα θα ασκηθεί η διοίκηση.

Η κυβέρνηση ΝΔ προχώρησε στην κατάργηση της αρχής της αναλογικότητας και την επαναφορά του δημαρχοκεντρικού μοντέλου, που οδήγησε χρόνια τώρα την αυτοδιοίκηση να είναι πρωταθλητής στη διαφθορά και τη διαπλοκή. (Γνωστές σε όλους οι αναφορές του Συνήγορου του Πολίτη και του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης)

Επικαλέστηκε τον φόβο ακυβερνησίας των ΟΤΑ και τροποποίησε το νόμο 4555/2018 με τον οποίον διεξήχθηκαν οι αυτοδιοικητικές εκλογές του ΜαΪου 2019.

Η εφαρμοστική εγκύκλιος του υπουργού εσωτερικών Θεοδωρικάκου και του υφυπουργού Λιβάνιου για τη συγκρότηση των οργάνων διοίκησης και ειδικότερα της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας ζωής, αποτελεί μνημείο αντιδημοκρατικού κατήφορου, αφού αποκλείει από τη διαδικασία τις παρατάξεις που δεν πιάνουν το εκλογικό μέτρο και παράλληλα έχουν με νόμο απαγορεύσει την συνεργασία παρατάξεων, αν δεν συμμετέχει η παράταξη δημάρχου.

Ειδικά στη περίπτωση του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου, η πλειοψηφία παίρνει επτά (μαζί με τις τρείς που ορίζει ο Δήμαρχος) στις εννέα έδρες σε κάθε μια από τις δυο επιτροπές, ενώ με απλή αναλογική θα έπαιρνε πέντε και τέσσερεις η αντιπολίτευση στο σύνολό της. Έτσι το 60% πλειοψηφία και 40% αντιπολίτευση που ψήφισαν οι δημότες μετατρέπεται σε 80% πλειοψηφία και 20% αντιπολίτευση με εγκύκλιο.

Δεν απεμπολούμε τα δικαιώματα μας. Θα παρακολουθούμε τις εργασίες της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Η κίνηση μας με τις συλλογικές της διαδικασίες όρισε υπεύθυνο για την Οικονομική Επιτροπή τον δημοτικό σύμβουλο Σωτήρη Μωραΐτη και για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής τον δημοτικό σύμβουλο Μπάμπη Μπιλίνη.

Οι “Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή” καταγγέλλοντας τον αντιδημοκρατικό αποκλεισμό του 9,8% των ψηφισάντων δημοτών του Μοσχάτου και Ταύρου από τις επιτροπές δεν συμμετέχουν στην διαδικασία.

0Shares