/Οι “Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή” στην τελετή έναρξης του Άγιαξ Ταύρου

Οι “Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή” στην τελετή έναρξης του Άγιαξ Ταύρου

Τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019, αντιπροσωπία της Δημοτικής Κίνησης «Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή» αποτελούμενη από τους Μπάμπη Μπιλίνη, επικεφαλής της κίνησης και τους δημοτικούς συμβούλους Μάκη Πεφάνη και Σωτήρη Μωραΐτη παραβρέθηκε στην τελετή έναρξης της αθλητικής περιόδου του Α.Σ. Άγιαξ Ταύρου στο γήπεδο «Χάρης Παυλίδης».

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Μπάμπης Μπιλίνης είπε:

«Επειδή βρισκόμαστε σε μια ζεστή οικογενειακή γιορτή νιώθω την ανάγκη μιας μικρής προσωπικής αποκάλυψης. Ποτέ δεν τα «πήγαινα» καλά με τον αθλητισμό. Γνωστός «φυγόπονος» στο σχολείο είχα τον μικρότερο βαθμό στην γυμναστική. Στο γήπεδο έχω πάει μόνο δυο φορές ως θεατής. Μια όταν ήμουν μαθητής και μια δεύτερη γιατί με παρακάλεσε να τον πάω ο γιός μου, που του αρέσει να παίζει ποδόσφαιρο.

Βρέθηκα όμως το 2016 στον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στο Καρά Τεπέ στην Μυτιλήνη. Εκεί τότε ένας πέταξε μια μπάλα σε μια μικρή αλάνα και αμέσως τα παιδιά του καταυλισμού από διάφορες χώρες, με διαφορετικές γλώσσες, με διαφορετικό χρώμα δέρματος αυτοοργανώθηκαν κι άρχισαν να παίζουν ποδόσφαιρο.

Ο αθλητισμός με κυρίαρχο το ποδόσφαιρο είναι ένα παγκόσμιο πολιτιστικό φαινόμενο. Ένα παγκόσμιο πολιτιστικό φαινόμενο, που όπως η λογοτεχνία, η μουσική, ο κινηματογράφος το θέατρο, έχει τα καλά του, τα κακά του, τον ρομαντισμό του, την εμπορευματοποίηση.

Χθες η Εθνική μας ομάδα του ποδοσφαίρου δεν κατάφερε να νικήσει στην έδρα της το Λιχνεσταϊν μια μικροσκοπική χώρα με 39000 κατοίκους λιγότερους από τους κατοίκους του Δήμου μας του Μοσχάτου – Ταύρου. Βλέποντας εδώ τα παιδιά θεωρώ ότι από εδώ, από αυτά τα συνοικιακά γήπεδα πρέπει να ξεκινήσουμε να στήνουμε το μέλλον για να ξαναέχουμε επιτυχίες.

Σας εύχομαι καλή αθλητική χρονιά. Δεν θα σας ευχηθώ επιτυχίες. Αυτές θα έρθουν. Το σημαντικό είναι το «εύ αγωνίζεσΘαι». Θα είμαστε δίπλα σας.

0Shares