/Δήλωση – καταγγελία: Δύσκολο “άθλημα” η Δημοκρατία

Δήλωση – καταγγελία: Δύσκολο “άθλημα” η Δημοκρατία

Είχαμε στο παρελθόν πει για την ιδιοκτησιακή νοοτροπία που υποδεικνύει ο δήμαρχος για τον δήμο και φαίνεται ότι ο ίδιος κάνει φιλότιμες προσπάθειες να μας επιβεβαιώσει.

Προφανώς ως δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης θα αντιπαρατεθούμε άλλοτε επί πραγματικού, άλλοτε επί ιδεολογικού και πολιτικού προτάγματος, που είναι διαφορετικό για τον καθένα. Αυτό είναι θεμιτό. Αυτό είναι η δημοκρατία και σήμερα και πάντα από την εποχή του “Επιτάφιου” στα χρόνια του Περικλή.

Το να χρησιμοποιεί όμως ο Δήμαρχος τις υπηρεσίες του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου για να αποδομούν τις προτάσεις της αντιπολίτευσης ή ακόμα χειρότερο να χρησιμοποιεί το γραφείο τύπου του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου και να βγάζει δελτίο τύπου, όπου καταφέρεται κατά των άλλων δημοτικών παρατάξεων είναι πέρα των κανόνων δεοντολογίας αν θέλουμε να μιλάμε για ανεξαρτησία της δημόσιας διοίκησης από την εκάστοτε πολιτική.

Θα μπορούσε κάλλιστα να πει τις απόψεις του με ανακοίνωση της παράταξης του.

Αλλά είπαμε. Έχει μπερδέψει τη δημόσια υπηρεσία του Δήμου με την παράταξη του.

Στη σημερινή εποχή, η σύνθεση των απόψεων είναι η αναγκαία συνθήκη για ανάπτυξη, διαφάνεια, δημοκρατία.

Αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος να ταυτιστείς με ήρωες των κόμικς: Λιλιπούπολη, Ο Δήμαρχος Χαρχούδας

Υ.Γ.: Απαραίτητη διευκρίνιση

Στο σημείο αυτό, προς αποφυγήν δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων, θεωρούμε υποχρέωσή μας να ενημερώσουμε τους συνδημότες μας για τα ακριβή γεγονότα.

Σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, κάθε δημοτική παράταξη έχει το δικαίωμα να καταθέσει την πρότασή της για τον καθορισμό των δημοτικών τελών στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου, η οποία ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να την ισοσκελίσει. Ήδη από τις 25 Οκτωβρίου διαβιβάσαμε προς την Υπηρεσία -κοινοποιώντας την ταυτόχρονα στον κ. Δήμαρχο- την τεκμηριωμένη πρόταση που συντάξαμε μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, ζητώντας μάλιστα τη συναίνεση όλων των παρατάξεων.

“Επειδή όμως αφ΄ ενός ο νόμος έχει αλλάξει κι αφετέρου πιστεύω ότι μπορεί να διαμορφωθεί ενιαία πρόταση και σύνθεση απόψεων, προτείνω με πρωτοβουλία του κ. Δημάρχου να γίνει σύσκεψη των παρατάξεων με στόχο τη σύνθεση πριν ξεκινήσουν οι θεσμικά προβλεπόμενες διαδικασίες. Όλες και όλοι μας θα έχουμε ενδιαφέρουσες προτάσεις να συνεισφέρουμε”, αναφέραμε στο διαβιβαστικό μας.

Λίγες ημέρες πριν από τη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενημερωθήκαμε από την Οικονομική Υπηρεσία, (παρόλο που ήταν ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ από τον νόμο), ότι δεν είχε τη δυνατότητα να την ισοσκελίσει. Την ίδια τύχη βέβαια είχε και η πρόταση που κατατέθηκε από την παράταξη “Μαζί μπροστά”. Υπό αυτές τις συνθήκες, αναγκασθήκαμε να καταθέσουμε από κοινού νέα πρόταση, προσαρμοσμένη στα νούμερα της δημοτικής Αρχής, προκειμένου να μην “πονοκεφαλιάζουμε” με αριθμούς την Οικονομική Υπηρεσία.

Ως εκ τούτου, η αναφορά του γραφείου Τύπου του Δήμου σύμφωνα με την οποία “Η σοβαρότητα και η αξιοπιστία των στοιχείων και των δεδομένων που παρέθεσε η Δημοτική Αρχή, υποχρέωσε τις παρατάξεις της μειοψηφίας να ανακαλέσουν τις αρχικές και ατεκμηρίωτες προτάσεις τους” κρίνεται ως απαράδεκτη και εκ του πονηρού και επιστρέφεται στον συντάκτη της. 

Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή

Το γραφείο Τύπου

21-11-2019

0Shares