/Θυμηθείτε – Λουκία Σουγιά

Θυμηθείτε – Λουκία Σουγιά

Θυμηθείτε αυτή τη φωτογραφία.

Θυμηθείτε τις φωνές του Δημήτρη Ινδαρέ και -λίγες μέρες πριν- τις φωνές των νέων που ξυλοκοπήθηκαν στα Εξάρχεια, το κλάμα της κοπέλλας που έπρεπε να αποδείξει ότι φορούσε σερβιέτα και όχι …μολότωφ στην Πατησίων, τους γονατισμένους νέους στο κλαμπ το Σάββατο του Νοέμβρη, την εισβολή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και τις άκριτες συλλήψεις στον δρόμο, τις πλαστικές σφαίρες που βαφτίστηκαν «μικρές πλαστικές μπάλλες».

Θυμηθείτε την απαλλαγή της χρυσής αυγής από την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, κατά την πρόταση της ίδιας της εισαγγελέως…

Και σημειώστε τις ημερομηνίες.

Συνδυάστε τις εικόνες αυτές με τις μελανές φιγούρες με καλυμμένα πρόσωπα στις ταράτσες των σπιτιών μας. Τη διαμάχη για το αν οι ταράτσες είναι ιδιωτικός ή… δημόσιος χώρος. Την πάγια τακτική της ΕΛΑΣ να στήνει κατηγορίες, για να καλύψει τις κατηγορίες που τής απαγγέλλονται. Κοινώς, για να καλύψει τις πομπές της.

Μετά, θυμηθείτε τις φωτογραφίες από το Γκουαντάναμο. Και τις συλλήψεις του ISIS. Αυτές, με τους δεμένους πισθάγκωνα ανθρώπους, με τις κουκούλες στα πρόσωπα. Και κάντε τη σύγκριση.

Αν δεν βλέπετε καμία διαφορά εκτός από τη χωροταξική, αν οι έννοιες «τάξη», «δικαιοσύνη» και «ανθρώπινα δικαιώματα» χάνουν σταδιακά την αξία τους, δεν είναι τυχαίο. Η άγρια καταστολή δεν είναι ποτέ τυχαία. Οι αστυνομίες των ΗΠΑ και του Ισραήλ που εκπαίδευσαν τα άτομα της ΟΠΚΕ δεν είναι τυχαίες. Οι μέθοδοί τους επίσης.

Ο λόγος είναι απλός: Ξέρουν, το γνωρίζουν καλά, πως η εξαθλίωση που έχουν δρομολογήσει θα φέρει αντίδραση. Σημαδεύουν από τώρα τα μάτια μας.

«Κρεσεντάρουν» για να μπορέσουν να κατηγορήσουν αυτά τα μάτια, ότι εκείνα φταίνε, που βρέθηκαν στον δρόμο από τις «μικρές πλαστικές μπάλλες» τους.

Θυμηθείτε τις μέρες.

0Shares