/“Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή” Συναυλία με Μουσικές του Κόσμου

“Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή” Συναυλία με Μουσικές του Κόσμου

Η ριζοσπαστική δημοτική κίνηση Μοσχάτου – Ταύρου “Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή” σας προσκαλεί σε ένα ταξίδι στις “μουσικές του κόσμου”, παρέα με το διεθνούς φήμης ντουέτο Duo Arioso, που αποτελείται από τους Σοφία Μαυρογενίδου και Άρη Χατζησταύρου.

Την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020 στις 20:00, στο Δημοτικό Ωδείο Μοσχάτου – Ταύρου (Πάρκο Ελευθερίας, Ελευθερίας & Λυκούργου στο Μοσχάτο).

Στο περιθώριο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της κίνησης.

Είσοδος ελεύθερη

Λίγα λόγια για το DUO ARIOSO

ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΟΓΕΝΙΔΟΥ – φλάουτο
ΑΡΗΣ ΧΑΤΖΗΣΤΑΥΡΟΥ – κιθάρα

Το Duo Arioso από το 1993 δίνει συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και σε χώρες του εξωτερικού, όπως Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Τσεχία, Γερμανία, Φινλανδία, Κύπρο, Αίγυπτο. Το ντουέτο έχει συμπράξει και έχει ηχογραφήσει με ορχήστρες και σύνολα δωματίου καθώς και με μουσικούς και καλλιτέχνες που φέρουν την ιδιαίτερη αύρα του πολιτισμού τους (Miloš Štedron, Donna Quartet, Sylvio Gualda, Alfio Antico και άλλους).

Το ρεπερτόριο τους αποτελείται από ένα μεγάλο φάσμα μουσικών επιρροών από διάφορα μέρη του κόσμου όπως Μεσόγειος, Λατινική Αμερική, Ευρώπη εμπλουτισμένο από αυθεντικά έργα γραμμένα για το ντουέτο, μεταγραφές, διασκευές καθώς και πρωτότυπες συνθέσεις. Προερχόμενοι από την Ελλάδα, μία χώρα που ανέκαθεν συνόρευε και επηρεαζόταν πάντοτε από διαφορετικούς πολιτισμούς το Duo Arioso ενώνει και εντάσσει στο παίξιμο του την μπαρόκ μουσική, το τραγούδι, την παράδοση.

Το 2016 κυκλοφόρησε το cd τους με τίτλο “Invisible Borders”.

“Αν η μουσική ήταν άνθρωπος… Θα ήταν ο μόνος άνθρωπος που θα μπορούσε να ριζώσει οπουδήποτε χωρίς να χρειάζεται να έχει επίσημα έγγραφα στην τσέπη του. Ο δίσκος και οι εμφανίσεις είναι αποτέλεσμα μιας μεγάλης μουσικής διαδρομής που ξεκίνησε το 1992 και συνεχίζει μέχρι και σήμερα. Ταξιδεύουν σε πολλά μέρη του κόσμου δημιουργώντας και παίζοντας. Ο μουσικός κόσμος της κιθάρας και του φλάουτου εξακολουθεί να συναρπάζει αλλά και να ανανεώνει.”

7-1-2020
Το γραφείο Τύπου

0Shares