/Το θαυματουργό τσιμέντο του Δημάρχου

Το θαυματουργό τσιμέντο του Δημάρχου

Ήταν στα μέσα της δεκαετίας του 1970 όταν ο Γιώργος Καματερός θησαύριζε πουλώντας το θαυματουργό νερό του, που θεράπευε “πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν”.

Χρειάστηκε να περάσουν 44 ολόκληρα χρόνια ώστε ένας δήμαρχος, ο δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, να ανακαλύψει το θαυματουργό… βιοκλιματικό τσιμέντο!

Μάλιστα, για να “πιάσει” το θαυματουργό τσιμέντο χρειάζεται να θυσιαστεί -ευτυχώς όχι η γυναίκα του πρωτομάστορα- αλλά μεγάλο μέρος των δέντρων που μέχρι πρότινος χάριζαν απλόχερα τη σκιά και τη δροσιά τους στους κατοίκους του Μοσχάτου.

Η προσπάθεια των δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, κατά το Δημοτικό Συμβούλιο της 30ής Δεκεμβρίου, υπήρξε συγκινητική:

“Τα δέντρα είναι γέρικα και οι αρμόδιες υπηρεσίες έκριναν ότι πρέπει να κοπούν για την ασφάλεια των δημοτών” ανέφεραν μεταξύ άλλων.

Φυσικά και κανείς δεν υποστηρίζει την ύπαρξη νεκρής φύσης, αλλά η ερώτηση που τίθεται είναι απλή:

Έχει προβλεφθεί ένα νέο δέντρο για κάθε κομμένο;

Η κοινωνία έχει ανάγκη από πράσινο και όχι από άλλο τσιμέντο, ακόμα κι αν αυτό είναι… βιοκλιματικό.

Σε άλλα νέα, η αναζήτηση σκιάς στις πλατείες αναμένεται να γίνει το δημοφιλέστερο δημοτικό σπορ του καλοκαιριού.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος υποστήριξε την κατάληψη της πλατείας από τραπεζοκαθίσματα, προκειμένου -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- να μην φύγει η νεολαία από τον Δήμο. Βέβαια, για ποδήλατο, πατίνι και μπάλα ούτε λόγος…

Για να τεκμηριώσει, μάλιστα, τη θέση του, επικαλέστηκε ένα άρθρο στο περιοδικό “Η Κατασκευή”.

Ε, λοιπόν, αφού το λέει “η κατασκευή”, τσιμέντο να γίνει…

Με τη σειρά του, ο επικεφαλής της ριζοσπαστικής δημοτικής κίνησης “Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή” ανέφερε: “Ευχαριστώ τον Δήμαρχο γιατί, μετά την τοποθέτηση του, μου έλυσε το δίλημμα τι δώρο να του πάρω για την πρωτοχρονιά. Θα του πάρω το βιβλίο του πατριάρχη των σύγχρονων προοδευτικών πολεοδόμων Henry Lefebvre Δικαίωμα στην Πόλη – Χώρος και Πολιτική”.

0Shares