/Επιστολή προς τον Συντονιστή λειτουργίας δομής κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης κατά COVID- 19

Επιστολή προς τον Συντονιστή λειτουργίας δομής κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης κατά COVID- 19

Η επιστολή του επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Μοσχάτου – Ταύρου “Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή” προς τον Συντονιστή λειτουργίας της δομής κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης κατά COVID- 19 κ. Αθανάσιο Μελίστα

Αξιότιμε κύριε πρόεδρε,

Σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση πανδημίας που βιώνουμε, πρέπει όλοι να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, ώστε να εξέλθουμε από την κρίση όσο το δυνατόν συντομότερα, με τις μικρότερες απώλειες.

Οφείλουμε να μείνουμε ψύχραιμοι, τηρώντας αυστηρά τις οδηγίες των δημόσιων αρχών.

Σε αυτή την προσπάθεια, δεν περισσεύει κανένας. Είμαστε στη διάθεσή σας, ώστε να βοηθήσουμε τον Δήμο μας, συστρατευόμενοι στον κοινό σκοπό.

Φυσικά, κάθε ενέργεια οφείλει να κινείται στο πλαίσιο της ουσιαστικής προσφοράς, μακριά από λογικές και σκοπιμότητες του επικοινωνιακού παιχνιδιού.

Γνωρίζουμε, ότι τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα, στο πλευρό των οποίων οφείλουμε να είμαστε, πλήττονται πολύ περισσότερο από τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της πρωτόγνωρης αυτής κρίσης.

Υπό αυτές τις συνθήκες, πιστεύουμε ακράδαντα ότι η κοινωνία πρέπει να οργανωθεί και η αλληλεγγύη να λειτουργήσει -για άλλη μία φορά- ως εργαλείο στα χέρια μας. Άλλωστε σε εμάς δεν ταιριάζει η λογική “της ανοσίας της αγέλης”.

Προτείνουμε, να καταρτιστεί, από αύριο κιόλας, σχέδιο, σε συνεργασία με τους κατοίκους, ώστε να φροντίσουμε οι υπηρεσίες του Δήμου να έρθουν σε επαφή με μοναχικά άτομα, άτομα τρίτης ηλικίας, άτομα τα οποία βρίσκονται στη «γκρίζα ζώνη».

Θεωρούμε ότι μία τέτοια ενέργεια είναι απαραίτητη και πιθανόν να αποδειχθεί σωτήρια. Πιστεύουμε ότι όλες οι συλλογικές προσπάθειες στον Δήμο μας -κινήματα πόλης, επιτροπές, σύλλογοι, ενοριακές επιτροπές- μπορούν να μας υποδείξουν ανθρώπους που έχουν ανάγκη τη βοήθεια των υπηρεσιών του Δήμου.

Ενδεικτικά, σας αναφέρουμε τις πρώτες μέριμνες που -κατά τη γνώμη μας- πρέπει να ληφθούν, ώστε να αντιμετωπιστούν οι επείγουσες ανάγκες συνδημοτών μας:
Βοήθεια στο σπίτι αν χρειάζονται φάρμακα & τρόφιμα. (Υπάλληλοι με κατάλληλη ένδυση).
Επικοινωνία με τράπεζα τροφίμων για αυτούς που δεν έχουν τρόφιμα, οικονομικά ασθενέστερους.
Πλαίσιο προστασίας ώστε να μην κόβονται λόγω οφειλής οι παροχές ηλεκτρικού, ύδατος και τηλεφωνικής επικοινωνίας.
Νομική κάλυψη.

Εννοείται ότι όλες οι σχετικές ενέργειες πρέπει να γίνουν με την προσήκουσα προσοχή και εντός του πλαισίου που καθορίζεται από τις δημόσιες αρχές.

Από πλευράς μας, συνεχίζουμε την παρουσία μας και είμαστε στη διάθεσή σας για ό,τι χρειασθεί.
19-3-2020

Για την Δημοτική Κίνηση Μοσχάτου – Ταύρου “Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή”

Μπάμπης Μπιλίνης
επικεφαλής

0Shares