/Όχι στην ενδοοικογενειακή βία – Οι προτάσεις της Δημοτικής Κίνησης «Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή»

Όχι στην ενδοοικογενειακή βία – Οι προτάσεις της Δημοτικής Κίνησης «Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή»

Επιστολή του δημοτικού συμβούλου της Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης Μοσχάτου – Ταύρου “Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή”, Μάκη Πεφάνη, προς τον Δήμαρχο Μοσχάτου – Ταύρου και την Επιτροπή Ισότητας του Δήμου.

Θέμα: Όχι στην ενδοοικογενειακή βία. Οι προτάσεις της Δημοτικής Κίνησης «Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή»

Κύριε Δήμαρχε,
Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,

Η περίοδος που διανύουμε είναι ίσως από τις πιο εφιαλτικές που έχουμε ζήσει. Υπάρχει μια απειλή την οποία αντιμετωπίζουμε με την απομόνωση μας. Καθόμαστε σπίτι με του δικούς μας, χωρίς να έχουμε επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο.

Η διαδικασία μπορεί να ακούγεται απλή και εύκολη αλλά για μερικούς μπορεί να είναι και ένας αβάσταχτος εφιάλτης. Ένας εφιάλτης που λέγεται ενδοοικογενειακή βία. Σε αυτό συμβάλλει το άγχος και ο φόβος που δημιουργεί η τωρινή κατάσταση και ενισχύει την σωματική/λεκτική βία των θυτών. Μην ξεχνάμε ότι η ενδοοικογενειακή βία αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα Δημόσιας Υγείας. Τα θύματα μπορούν να βιώσουν φοβερό σωματικό και ψυχικό στρες. Δυστυχώς ο εχθρός δεν είναι μόνο έξω αλλά και μέσα από το σπίτι. Ο κατ’ οίκον περιορισμός ευνοεί την έξαρση των περαστικών αυτών.

Η αντιμετώπιση των περαστικών αυτών θα πρέπει να είναι εξίσου δραστική όσο και με την πανδημία του κορονοιού. Η Γενική Γραμματεία Ισότητας προωθεί το τηλέφωνο 15900 για τέτοια περιστατικά τηρώντας το απόρρητο και την απαραίτητη εχεμύθεια. Το email της είναι sos15900@isotita.gr. Το τηλέφωνο της Αστυνομίας είναι το γνωστό 100. Θα πρέπει να υπάρξει άμεση συνεργασία και κινητοποίηση με την Αστυνομία. Καμία γυναίκα και παιδί δεν πρέπει να αισθανθεί μόνη/ο της/του.

Από την πλευρά του Δήμου θα πρέπει να υπάρχει μια ενημέρωση στο site του με τα απαραίτητα τηλέφωνα και email. Αν υπάρχει και η μικρότερη υποψία να κινητοποιούνται άμεσα οι αρχές. Να γίνει και ένα μονοσέλιδο φυλλάδιο το οποίο να διανεμηθεί σε κάθε γραμματοκιβώτιο. Βέβαια καλό θα ήταν να υπήρχε και ο Αστυνομικός της Γειτονιάς, ένας θεσμός με νευραλγική θέση και σημασία. Δυστυχώς δεν υπάρχει πια στο Δήμο μας.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΣΕ ΚΑΤΙ, ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ.

Για την
Δημοτική Κίνηση ‘Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή’
Μάκης Πεφάνης
Δημοτικός σύμβουλος, μέλος της Επιτροπής Ισότητας

0Shares