/Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή: “Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αρωγός στην επαναλειτουργία των σχολείων”

Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή: “Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αρωγός στην επαναλειτουργία των σχολείων”

Την Πέμπτη 30 Απριλίου 2020, ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης Μοσχάτου – Ταύρου   “Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή”  Μπάμπης Μπιλίνης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δήμαρχο Μοσχάτου – Ταύρου Ανδρέα Ευθυμίου, με αφορμή την επικείμενη επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων. 
 
H θέση της Δημοτικής Κίνησης “Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή”  είναι ότι δεν χρειάζεται να ρισκάρουμε ανοίγοντας για λίγες μέρες τα σχολεία, εκτός από την προετοιμασία για τις πανελλήνιες εξετάσεις της Γ΄ τάξης του Λυκείου.
 
Με δεδομένη την κυβερνητική απόφαση για άνοιγμα των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις 11 και 18 Μαΐου,  ο Μπάμπης Μπιλίνης μετέφερε στον Δήμαρχο τις ανησυχίες των εκπαιδευτικών και των γονιών των μαθητών.
 
Συζητήθηκε το ζήτημα του καθαρισμού των σχολικών κτηρίων δυο φορές την ημέρα με το υπάρχον προσωπικό και αν αυτό δεν επαρκεί να γίνουν προσλήψεις εκτάκτου προσωπικού ακόμα και σε βάρος του δημοτικού προϋπολογισμού. 
 
Επίσης μεταφέρθηκε το αίτημα για δωρεάν διανομή από τον Δήμο προστατευτικών μασκών στα σχολεία για χρήση εκπαιδευτικών και μαθητών. 
 
Η αίσθηση της ασφάλειας στην εκπαιδευτική κοινότητα -καθηγητές, δάσκαλοι, μαθητές, γονείς-  είναι ένα στοίχημα για την πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση, που πρέπει να το κερδίσουμε.
 
30-4-2020
Το γραφείο τύπου
0Shares