/Μπάμπης Μπιλίνης: “Διαβούλευση για βελτιώσεις στην πλατεία Μεταμόρφωσης”

Μπάμπης Μπιλίνης: “Διαβούλευση για βελτιώσεις στην πλατεία Μεταμόρφωσης”

Δήλωση του Μπάμπη Μπιλίνη για την ανάπλαση της πλατείας Μεταμόρφωσης:

Η “ιστορία” της ανάπλασης της πλατείας Μεταμόρφωσης

Επανέρχομαι στο θέμα, γιατί χρειάζεται να φωτιστούν πλευρές της “ιστορίας”. Ίσως έτσι διορθωθεί ό,τι διορθώνεται.

Η ριζοσπαστική δημοτική κίνηση Μοσχάτου – Ταύρου “Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή” είναι η μόνη παράταξη στο δημοτικό συμβούλιο, που καταψήφισε το έργο της ανάπλασης από την αρχή.

Οφείλουμε να μνημονεύσουμε τον αξιομνημόνευτο Γιώργο Μελέτη, που με την επιστημονική του ιδιότητα είχε αξιολογήσει τη μελέτη, είχε επισημάνει τα σημεία που αποτελούσαν περιβαλλοντική υποβάθμιση, αισθητική υστέρηση και προέβλεπαν οικονομικό κόστος δυσανάλογο της όποιας ωφέλειας και είχε εισηγηθεί να σταθούμε αρνητικά.

Για την ιστορία να πούμε ότι το έργο “διαφημιζόταν” από τη διοίκηση του Δήμου ως βιοκλιματική ανάπλαση. Φυσικά ποτέ δεν υπήρξε μελέτη βιοκλιματικής ανάπλασης.

Για την ιστορία και πάλι να πούμε ότι εξαιτίας αυτής μας της πολιτικής άποψης σταθήκαμε απέναντι για αυτό το έργο και στην διοίκηση της Περιφερειακής Ενότητας της Νότιας Αθήνας και στον τότε Αντιπεριφερειάρχη, που εισηγήθηκε τη χρηματοδότηση του και το πληρώσαμε εκλογικά. Οι “παροικούντες στην Ιερουσαλήμ” γνωρίζουν ότι εξαιτίας της παρέμβασης της δημοτικής μας κίνησης, η απόφαση για χρηματοδότηση της μελέτης πέρασε με δυσκολία από το Περιφερειακό Συμβούλιο και χρειάστηκαν δυο συνεδριάσεις και δήθεν διορθώσεις.

Ποτέ δεν μας πέρασε από το μυαλό να παίξουμε κι εμείς προεκλογικά παιχνίδια -παρά τις περί του αντιθέτου εισηγήσεις- με ένα έργο, που τότε χαρακτηρίσαμε προεκλογικό, άχρηστο έργο βιτρίνας και σήμερα σε καιρό κλιματικής κρίσης, εν μέσω πανδημίας αποδεικνύεται περιβαλλοντικά επιζήμιο.

Αυτά για την ιστορία. Τώρα η πρόταση μας είναι να διορθώσουμε ό, τι μπορεί να διορθωθεί.

Ο οργανισμός “Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ” με πρόσφατη έκθεση του επισημαίνει ότι η πανδημία του κορονοϊού συνδέεται με την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας λόγω κλιματικής αλλαγής. Κατά την έκθεση, η Υγεία, η Οικονομική σταθερότητα, η καλή Ποιότητα Φυσικού και Αστικού Περιβάλλοντος είναι αλληλένδετα και υποβάθμιση του ενός οδηγεί σε υποβάθμιση και των άλλων.

Καλούμε τη διοίκηση του Δήμου να σταματήσει, σε συνεργασία με τον εργολάβο, την εκτέλεση του έργου για λίγες μέρες και να διαβουλευθεί με τους φορείς και τις δημοτικές παρατάξεις τις όποιες αλλαγές για βελτίωση. Έτσι κι αλλιώς έχει πέσει έξω από κάθε χρονοδιάγραμμα και πηγαίνουμε από παράταση σε παράταση.

Το πληρώνουμε ακριβά το έργο, να μην το πληρώσουμε και με περιβαλλοντική υποβάθμιση, που θα είναι μη αναστρέψιμη.

6-5-2020

Μπάμπης Μπιλίνης
Δημοτικός σύμβουλος
επικεφαλής “Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή”

0Shares