/Κατατέθηκε η πρόταση των “Πολιτών σε Δράση για την Ανατροπή” για τον Κανονισμό Πρασίνου

Κατατέθηκε η πρόταση των “Πολιτών σε Δράση για την Ανατροπή” για τον Κανονισμό Πρασίνου

Απεστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου η πρόταση της Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης Μοσχάτου – Ταύρου “Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή”, πρόταση για την επικαιροποίηση του Κανονισμού Πρασίνου.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρη την πρόταση

Η επιστολή προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου: 

κ. Πρόεδρε

Αυτές οι μέρες του Μαΐου 2020 που διανύουμε έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Εν μέσω πανδημίας και υγειονομικής κρίσης βιώνουμε και συνθήκες κλιματικής αλλαγής και κλιματικής κρίσης. Είναι μέσα Μαΐου και οι θερμοκρασίες αγγίζουν τους σαράντα βαθμούς Κελσίου, δέκα βαθμούς παραπάνω από την μέση καταγεγραμμένη θερμοκρασία αυτή την εποχή.

Σε όλο τον κόσμο οι αναφορές των επιστημόνων συνδέουν την αστραπιαία εξάπλωση της νόσου και την πανδημία με την κλιματική κρίση, την καταστροφή οικοσυστημάτων και την μείωση της βιοποικιλότητας.

Τις μέρες αυτές της αναγκαίας κοινωνικής αποστασιοποίησης για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού ανακαλύψαμε ως κοινωνία την ανάγκη των Ελεύθερων Κοινόχρηστων Χώρων και του Πράσινου στην Πόλη. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) στον ορισμό της Υγιούς Πόλης θεωρεί μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να αντιστοιχούν 9 τμ πρασίνου ανά κάτοικο. Στον Δήμο μας Μοσχάτου – Ταύρου αντιστοιχούν σήμερα μόλις 1,5 τμ πρασίνου ανά κάτοικο.

Από την άλλη βρεθήκαμε μπροστά σε φαινόμενα προστριβών διοίκησης και πολιτών, που δεν ήθελαν επέμβαση σε δέντρα της περιοχής τους ή που διαμαρτύρονται ότι οι επεμβάσεις ήταν καταστροφικές για το δένδρο.

Το Αστικό Πράσινο προστατεύεται από τους νόμους του κράτους και η διαχείριση του γίνεται κάτω από συγκεκριμένο κανονιστικό πλαίσιο. Για παράδειγμα, το κλάδεμα των δέντρων σε κοινόχρηστους χώρους γίνεται ύστερα από έκδοσης Άδειας Μικρής Κλίμακας από την Υπηρεσία Δόμησης.

Η Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Μοσχάτου – Ταύρου “Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή” και μετά τις προστριβές Διοίκησης του Δήμου και Δημοτών διέγνωσε την ανάγκη ύπαρξης κανονιστικού πλαισίου, μελέτησε και συνέταξε σχέδιο “Κανονισμού Πρασίνου Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου”.

Σας παρακαλούμε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας και με την χρονική αλληλουχία, που επιβάλλεται να το θέσετε προς γνωμάτευση στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, στην Επιτροπή Διαβούλευσης, στα συλλογικά όργανα διοίκησης, στα Κοινοτικά και Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε έπειτα από διάλογο και σύνθεση των απόψεων να έχει ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου εγκεκριμένο “Κανονισμό Πρασίνου”

Μετά Τιμής

Για την Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Μοσχάτου – Ταύρου

“Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή”

Μπάμπης Μπιλίνης

επικεφαλής

0Shares