/Τέλη, τέλη, τέλη, κάλπικε ντουνιά

Τέλη, τέλη, τέλη, κάλπικε ντουνιά

Ενδιαφέρουσα η διαδικτυακή συζήτηση για τα Δημοτικά Τέλη… 

Εξίσου ηχηρές με τις τοποθετήσεις των συνομιλητών ήταν βεβαίως και οι απουσίες…

Και δεν αναφέρομαι στην επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, στην οποία εύχομαι περαστικά (εξάλλου δεν είχε και κάτι να προσφέρει στη συζήτηση καθώς η παράταξη είχε καταψηφίσει την πρόταση για την απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής τελών).

Μιλάω φυσικά για την παράταξη του Δημάρχου που ουσιαστικά σνόμπαρε όχι μόνο τους επικεφαλής των παρατάξεων, αλλά τους ίδιους τους δημότες που αγωνιούν…

Η δημοτική Αρχή επέλεξε, όπως συνηθίζει εξάλλου, να… δοξαστεί κρυπτόμενη, καθώς κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε σαφής η έλλειψη πρωτοβουλιών και ευελιξίας, για την εφαρμογή ριζοσπαστικών πολιτικών όταν οι καιροί το απαιτούν.

Και θα μου πεις καλέ μου αναγνώστη “πώς λες ότι κρύβεται, αφού ο ίδιος ο Δήμαρχος βγήκε στους δρόμους και συνομίλησε με τους καταστηματάρχες του Μοσχάτου (Ο Ταύρος κείται μακράν…)”.

Και θα σου απαντήσω και πάλι θα έχω δίκιο πως προτίμησε τις χαιρετούρες, τα χαμόγελα και τις φωτογραφίες ως πιο… safe επιλογή από τον διάλογο και την παράθεση επιχειρημάτων, που προφανώς δεν είναι το δυνατό του σημείο…

Η πανδημία έδειξε το πρόσωπο των διοικούντων και στους δύο βαθμούς διοίκησης: Λόγια, υποσχέσεις και σέλφιζ.

Και όταν πέφτουν οι κουρτίνες, οι ευθύνες πηγαινοέρχονται σαν το εκκρεμές του Φουκώ. Ή για να ακριβολογώ, ποιες ευθύνες; Δεν υπάρχουν ευθύνες. Όλα καλώς είναι καμωμένα. 

Και στις επόμενες εκλογές, σνομπάρουμε όσους μας σνομπάρουν… πολύ σχολαστικά!

0Shares