/“Να μη γίνει το πρόβλημα της παράταξης Ευθυμίου, πρόβλημα του Δήμου”

“Να μη γίνει το πρόβλημα της παράταξης Ευθυμίου, πρόβλημα του Δήμου”

Οι “Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή” με αφορμή τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις

Το Σάββατο 23 Μαΐου 2020 πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη η συνέλευση της Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης Μοσχάτου – Ταύρου “Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή”.

Έπειτα από εισήγηση του επικεφαλής Μπάμπη Μπιλίνη και πλούσιο διάλογο μεταξύ των συμμετεχόντων εξεδόθη η ακόλουθη ανακοίνωση:

Εννέα μήνες άσκησης διοίκησης από την πλειοψηφούσα παράταξη στον Δήμο ήταν αρκετοί για να αρχίσει να εξανεμίζεται το 61%.

Η άσκηση πολιτικής από ένα συνονθύλευμα προσώπων, χωρίς κοινές αρχές, στόχους και πρόγραμμα, με μοναδική επιδίωξη την επίτευξη προσωπικών φιλοδοξιών δεν σε πάει μακριά. Γρήγορα τα αδιέξοδα βγαίνουν στην επιφάνεια.

Το κακό είναι ότι, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, το πρόβλημα της παράταξης του Δημάρχου, μετατρέπεται σε πρόβλημα των κατοίκων του Δήμου.

Δέκα χρόνια μετά τη συνένωση των δύο πρώην Δήμων, οι προσωπικές στρατηγικές έχουν ανοίξει μία διχαστική συζήτηση, ρίχνοντας νερό στον μύλο του τοπικισμού και προκαλώντας τριγμούς στην κοινωνική συνοχή.

Τοποθετήσεις που δεν εξυπηρετούν σε τίποτα το συμφέρον των δημοτών των δύο κοινοτήτων του ενιαίου δήμου μας, παρά μόνον μικροπολιτικούς σχεδιασμούς, δυναμιτίζουν τα θεμέλια κάθε προσπάθειας σύγκλισης, η οποία πρέπει να πραγματωθεί στη βάση ενός συνεκτικού σχεδίου ισόρροπης ανάπτυξης.

Από την πρώτη στιγμή, οι “Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή” επισημάναμε την ανάγκη ενός ενιαίου σχεδιασμού των δυο κοινοτήτων με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά -ιστορικά, ανθρωπογεωγραφικά, κοινωνικά- που έχουν. Είναι σαφές πως η υστέρηση της μιας κοινότητας σημαίνει υστέρηση και της άλλης.

Η συζήτηση για το παρελθόν έχει αξία μόνο για τους ιστορικούς, καθώς στο παρόν διαιωνίζει τη διαίρεση και υπονομεύει την ανάπτυξη.

Δυστυχώς, το σύστημα Ευθυμίου ενδιαφέρεται αποκλειστικά για τον εξοβελισμό κάθε φωνής που εναντιώνεται στη συντήρηση και στη διατήρηση της υφιστάμενης κατάστασης. Η σύνθεση και η προσαρμογή στις νέες προτεραιότητες της σύγχρονης εποχής τον αφήνουν παγερά αδιάφορο. Βέβαια, στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και μέρος της αντιπολίτευσης που με επικοινωνιακά τεχνάσματα επιχειρεί να καλύψει την απουσία εναλλακτικού σχεδίου.

Η Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Μοσχάτου – Ταύρου “Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή” θα συνεχίσει να καταθέτει συγκεκριμένες πολιτικές προτάσεις και να επιδιώκει την συναίνεση σε προγραμματική βάση. Σε αυτό τον διάλογο καλούμε όλες κι όλους. Κυρίως τους πολίτες του Δήμου μας.

24-5-2020
Το γραφείο τύπου

0Shares