/Ένας χρόνος μετά: Λιγότερα χαμόγελα, λιγότερη δημοκρατία

Ένας χρόνος μετά: Λιγότερα χαμόγελα, λιγότερη δημοκρατία

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από της δημοτικές εκλογές του 2019 και την άνετη επανεκλογή του δημάρχου.

Δώδεκα μόλις μήνες μετά και τα χαμόγελα για το… περιβόητο 61% έχουν δώσει τη θέση τους στον προβληματισμό, καθώς ήδη η δύναμη της παράταξης Ευθυμίου στο δημοτικό συμβούλιο έχει συρρικνωθεί κατά δύο μέλη. 

Ο… εμφύλιος “σπαραγμός” εξακολουθεί να αποπροσανατολίζει τη διοίκηση από την παραγωγή ουσιαστικής πολιτικής, ανοίγοντας έναν κύκλο εσωστρέφειας και διχαστικών τοποθετήσεων.

Ενώ η κρίση πανδημίας φανέρωσε την ανάγκη ενός νέου μοντέλου διοίκησης, η δημοτική Αρχή δείχνει να “αντιστέκεται” στις νέες προκλήσεις και να αρκείται στη συντήρηση και τα επικοινωνιακά παιχνίδια. 

Την ώρα που οι διαδικτυακές εφαρμογές επιτρέπουν στα νομικά πρόσωπα του Δήμου να συνεδριάζουν εξ’ αποστάσεως, η πλειοψηφούσα παράταξη επιλέγει να κινείται στο “γράμμα του νόμου” που της επιτρέπει τη διενέργεια δημοτικών συμβουλίων μέσω… e-mail. Προτάσεις που αποστέλλονται και έκτοτε η τύχη τους αγνοείται, ψηφοφορίες με ηλεκτρονικά μηνύματα και… ο διάλογος στον… γύψο.

Πρόκειται για ένα ακόμη πλήγμα που έρχεται να προστεθεί στα κυβερνητικά μέτρα συρρίκνωσης της Δημοκρατίας, τα οποία δείχνουν να αποτελούν ξεκάθαρη πολιτική επιλογή της.

Στα καθ’ ημάς, οι “Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή”, έπειτα από την ήττα του περασμένου Μάη, συζητήσαμε, προβληματιστήκαμε, δημιουργήσαμε νέα όργανα και επιλέξαμε το “προφιλ” της αντιπολίτευσής μας: Κριτική στα “κακώς κείμενα”, σύμπλευση και υποστήριξη σε κάθε θετική απόφαση, “βομβαδισμός” από προτάσεις για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών στο Μοσχάτο και τον Ταύρο. Και πάνω απ’ όλα σεβασμός σε κάθε μία ψήφο που λάβαμε, αλλά και στους συνδημότες μας που στις προηγούμενες εκλογές επέλεξαν κάποια άλλη δημοτική κίνηση.

Ραντεβού στους αγώνες για μία βιώσιμη πόλη, με λιγότερο τσιμέντο και περισσότερο πράσινο…

Μανώλης Φουσκολαγουδάκης

Μέλος συντονιστικής γραμματείας

Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή

0Shares