/“Υπάρχει σχέδιο για την παρακηφίσια περιοχή;”

“Υπάρχει σχέδιο για την παρακηφίσια περιοχή;”

Ερώτηση σχετικά με τις παρεμβάσεις στις οποίες προτίθεται να προβεί η δημοτική Αρχή στην παρακηφίσια περιοχή, κατέθεσε η δημοτική κίνηση Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη 10 Ιουνίου.

Στην ερώτηση που συνέταξε ο Νίκος Λαρεντζάκης, παρατίθεται πλήθος τοποθετήσεων του Δημάρχου Μοσχάτου- Ταύρου καθώς και αναφορά του Πρωθυπουργού αλλά και του Περιφερειάρχη Αττικής σχετικά με την ανάγκη παρεμβάσεων στην περιοχή, η οποία έχει υποβαθμιστεί έπειτα από την κατασκευή της λεωφόρου στον Κηφισό.

Ωστόσο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο σχετικό κείμενο, μέχρι τώρα “δεν τηρήθηκαν τα πλάνα δενδροφύτευσης που τόσο είχαν διαφημισθεί στις ολυμπιακές μακέτες, δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις ότι θα γλυτώσουμε από τα κουνούπια, αφού ο ποταμός θα σκεπασθεί, και ότι θα γίνουν αντισταθμιστικά μέτρα για να αναπλασθεί η περιοχή”.

“Έχουν περάσει 16 χρόνια και έγιναν ελάχιστα στην περιοχή γύρω από τον Κηφισό, σε αντίθεση με τον Ιλισό και την οδό Θεσσαλονίκης, την περιοχή κάτω από την γέφυρα στην Πειραιώς, όπου έγιναν, και πολύ σωστά, πεζοδρομήσεις, φωτισμοί, μπήκαν μεταλλικά παγκάκια, ποδηλατοδρόμοι κλπ. Γιατί αυτή η αθέτηση των υποσχέσεων; Μέχρι σήμερα η κατάσταση στην παρακηφίσια περιοχή παραμένει επί της ουσίας σταθερή με τα ίδια προβλήματα σχετικά με την ατμοσφαιρική ρύπανση, ηχορύπανση και ασφάλεια”, υπογραμμίζει ο κ. Λαρεντζάκης.

“Έχοντας υπόψη το νέο δεδομένο, ότι από την νέα προγραμματική περίοδο 2021 -2025 δεν θα χρηματοδοτούνται έργα πεζοδρομήσεων, ποδηλατόδρομων, αναπλάσεων δρόμων που δεν θα προβλέπονται στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας και γνωρίζοντας ότι τέτοιο σχέδιο στον Δήμο μας είναι υπό μελέτη, υπάρχει κάποιο σχέδιο σχετικά με την αντιστάθμιση της επιβάρυνσης της παρακηφίσιας περιοχής;”, καταλήγει η σχετική ερώτηση.

Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε ολόκληρη την ερώτηση

0Shares