/“Η“Μαρία” είναι ανύπαρκτη, τα προβλήματα του Δήμου όμως υπαρκτά. Θα ασχοληθούμε με αυτά;”

“Η“Μαρία” είναι ανύπαρκτη, τα προβλήματα του Δήμου όμως υπαρκτά. Θα ασχοληθούμε με αυτά;”

Δήλωση του επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης Μοσχάτου – Ταύρου “Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή”, Μπάμπη Μπιλίνη:

Η “Μαρία” είναι ψεύτικη, τα προβλήματα του Δήμου όμως αληθινά. Θα ασχοληθούμε με αυτά;

“Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προχωρά άμεσα στην εφαρμογή Προγράμματος Εκπόνησης Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων (ΤΠΣ) υλοποιώντας τη μνημονιακή δέσμευσή για την ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού στη χώρα.

Τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια αποτελούν το κύριο εργαλείο σχεδιασμού στην Ελλάδα με το οποίο καθορίζονται χρήσεις γης, όροι δόμησης, και περιοχές προς πολεοδόμηση (επεκτάσεις σχεδίων ή νέες αναπτύξεις).”

Η πρώτη προκήρυξη για ένταξη δήμων στο πρόγραμμα θα γίνει στις 10 Ιουλίου 2020. (σε δυο εβδομάδες). Θα επαναλαμβάνεται προκήρυξη ανά εξάμηνο.

Με δεδομένα τα μεγάλα προβλήματα του Δήμου ανοιχτά:

Περιοχή Περιβολίων Κοινότητας Ταύρου εκτός πολεοδομικού σχεδιασμού.

Βιομηχανική περιοχή προς εξυγίανση να παρεμβάλλεται μεταξύ των περιοχών κατοικίας του Μοσχάτου και Ταύρου εμποδίζοντας την συνοχή του Δήμου.

Τα συλλογικά όργανα του Δήμου και το Δημοτικό Συμβούλιο οφείλουν άμεσα να συζητήσουν και να προχωρήσουν στον σχεδιασμό Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων.

Ο χρόνος δεν περισσεύει. Η προνομιακή θέση του Δήμου μας ανάμεσα στην Αθήνα και τον Πειραιά, αν δεν προχωρήσουμε άμεσα στον σχεδιασμό, μπορεί να μετατραπεί σε πίσω αυλή της πρωτεύουσας και του λιμανιού με ό,τι οχλούσες χρήσεις περισσεύουν.

0Shares