/“Η αποτυχία της Διοίκησης Ευθυμίου να μην γίνει αιτία πισωγυρίσματος”

“Η αποτυχία της Διοίκησης Ευθυμίου να μην γίνει αιτία πισωγυρίσματος”

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου – Ταύρου της 30-6-2020 ο επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης Μοσχάτου – Ταύρου “Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή” Μπάμπης Μπιλίνης έκανε την παρακάτω δήλωση:

“Πριν λίγες μέρες στο Κοινοτικό Συμβούλιο Ταύρου ο κοινοτικός σύμβουλος της Ανεξάρτητης Κίνησης Ταύρου κ. Βιδάλης δήλωσε ότι εμμένουν στις απόψεις τους για επανασύσταση του Δήμου Ταύρου και θα επιχειρήσουν με συγκέντρωση υπογραφών να ζητήσουν δημοψήφισμα με ερώτημα την επανασύσταση του Δήμου Ταύρου.

Το δημοψήφισμα σε ζωτικά θέματα είναι μια πραγματική διαδικασία λαϊκής συμμετοχής και δημοκρατική κατάκτηση. Η κατάργηση από την κυβέρνηση της ΝΔ είναι ένα αντιδημοκρατικό πισωγύρισμα. Δεν θα κρυφτούμε πίσω από νομικά “παιχνίδια”. Αν ικανός αριθμός δημοτών ζητά δημοψήφισμα ο Δήμος μας πρέπει να δεχτεί το αίτημα και να προχωρήσει στην διεξαγωγή του έστω και με γνωμοδοτικό χαρακτήρα.

Είναι αλήθεια ότι ο νόμος “Καλλικράτης” πριν δέκα χρόνια συνένωσε δύο περιοχές, που δεν είχαν σχέση μεταξύ τους. Ο Ταύρος στριμωγμένος στα όρια του Δήμου Αθηναίων κοίταγε προς την πρωτεύουσα, το δε Μοσχάτο στριμωγμένο στον Φαληρικό Όρμο κοίταγε προς το λιμάνι. Δημιούργησε όμως ένα νέο Δήμο, που ουσιαστικά είναι η διοίκηση όλου του ενδιάμεσου χώρου, που ενώνει την πρωτεύουσα Αθήνα με το λιμάνι του Πειραιά. Αυτή η θέση του Δήμου αποτελεί και το συγκριτικό του πλεονέκτημα.

Το ότι μετά από δέκα χρόνια ικανός αριθμός δημοτών συστρατεύεται πίσω από το αίτημα για επανασύσταση των πρώην δήμων είναι ένδειξη αποτυχίας της δημοτικής πλειοψηφίας, που διοικεί τον Δήμο. Δεν υπάρχει καμιά στρατηγική για κοινωνική συνοχή και ανάπτυξη παρά μόνο μια διαχειριστική λογική και αντιμετώπιση της διοίκησης των δυο γειτονιών με ομοσπονδιακή κι όχι ενιαία λογική. Η υστέρηση είναι και για το Μοσχάτο και για τον Ταύρο, μόνο που ο Ταύρος ως η μικρότερη σε πληθυσμό περιοχή αισθάνεται ότι του φταίει η συνένωση με την μεγαλύτερη περιοχή. Τα αυτονόητα πλέον δεν αρκούν.

Η μη εξάντληση των λίγων δυνατοτήτων, που άφησε η αντιμεταρρύθμιση της Κυβέρνησης της ΝΔ, για μεταφορά στις Δημοτικές Κοινότητες από το Δημοτικό Συμβούλιο αρμοδιοτήτων και χρημάτων μεγιστοποίησε το αίσθημα της αποξένωσης και είναι μια ακόμα ένδειξη συγκεντρωτικής και γραφειοκρατικής λογικής της παράταξης Ευθυμίου.

Γι΄ αυτούς ακριβώς τους λόγους η Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Μοσχάτου – Ταύρου “Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή” σέβεται την θέληση για δημοψήφισμα, στο ερώτημα όμως θα σταθεί με την πλευρά αυτών, που πιστεύουν ότι στις σημερινές συνθήκες είναι λάθος ο χωρισμός και η επανασύσταση δυο μικρών δήμων, που θα απεμπλωλήσουν το πλεονέκτημα τους και θα κινδυνεύουν να γίνουν η πίσω αυλή της Αθήνας και του Πειραιά με ό,τι οχλούσες χρήσεις τους περισσεύουν.

Με σεβασμό στη θέληση των δημοτών αγωνιζόμαστε για ενιαία ανάπτυξη.”

3-7-2020
Το γραφείο τύπου

0Shares