/Μπάμπης Μπιλίνης: “Η διοίκηση Ευθυμίου εμμένει σε μία παράνομη απόφαση”

Μπάμπης Μπιλίνης: “Η διοίκηση Ευθυμίου εμμένει σε μία παράνομη απόφαση”

Δήλωση του επικεφαλής της δημοτικής κίνησης “Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή”, Μπάμπη Μπιλίνη: 

Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα. Χαμένοι στις διαδικασίες.

Θέματα:

1. Επανυποβολή εισήγησης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής προς το Δημοτικό Συμβούλιο, για την έκδοση Κανονισμού Λειτουργίας του δημοτικού Parking στο οικόπεδο ΠΑΣΑ στην Κοινότητα Ταύρου, σύμφωνα και με την υπ΄αριθμ. 9/2020 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Το θέμα είχε συζητηθεί πριν μια εβδομάδα αλλά δεν συγκέντρωσε την πλειοψηφία των 50% και 1 (17 ψήφους) του ΔΣ, (έλαβε 14 υπέρ ψήφους – η 14η ήταν του Προέδρου της Κοινότητας- έναντι 13 κατά) και επανυποβάλλεται. Εμμονή για μια παράνομη απόφαση, γιατί την είχαν υποσχεθεί σε κάποιους λίγους προεκλογικά.

2. Λήψη απόφασης επί της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα «Εκπόνηση τοπικών πολεοδομικών σχεδίων (ΤΠΣ)» του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας με πολύ υψηλή προτεραιότητα στην Κοινότητα Ταύρου και υψηλή προτεραιότητα στην Κοινότητα Μοσχάτου.

“Στην πρόσκληση αναφέρεται ότι απαιτούνται: 1. Αίτημα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος. 2. Συνημμένη Τεχνική Έκθεση. 3. Σύμφωνη γνώμη για την υποβολή του αιτήματος από το αρμόδιο συλλογικό όργανο (ΔΣ ή άλλο). Μέχρι τώρα πρωί Τρίτης, (το βράδυ στις 8μμ είναι το συμβούλιο,) δεν έχουμε δει την Τεχνική Έκθεση. Πως το Δημοτικό Συμβούλιο θα εκφράσει σύμφωνη γνώμη; Πάλι η διοίκηση Ευθυμίου ολιγωρεί και έρχεται τελευταία στιγμή (η προθεσμία υποβολής λήγει 10-7) και ζητά “λευκή επιταγή”.

Αν αυτό το λέτε σωστή και δημοκρατική λειτουργία των συλλογικών οργάνων, τότε δεν μιλάμε την ίδια γλώσσα.

Μπάμπης Μπιλίνης

0Shares