/“Μέσα στις στάχτες να αναζητήσουμε την ελπίδα και το όραμα”

“Μέσα στις στάχτες να αναζητήσουμε την ελπίδα και το όραμα”

Δήλωση του Μέλους Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου, Μανώλη Φουσκολαγουδάκη, για την πυρκαγιά στα Δημοτικά Σφαγεία:

Πριν από λίγα λεπτά βρέθηκα στον χώρο όπου χτυπούσε η “καρδιά” του Πνευματικού Κέντρου της πόλης μας, στα Δημοτικά Σφαγεία, σημαντικό μέρος των οποίων, τα ξημερώματα της Πέμπτης, παραδόθηκε στις φλόγες.

Η εικόνα είναι αποκαρδιωτική. Η στέγη ακόμη “καπνίζει”, ενώ στις αίθουσες που στεγάζονταν τμήματα του Πνευματικού Κέντρου και η αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. η καταστροφή είναι ολοκληρωτική.

Νωρίτερα, επικοινώνησα με την πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου και έθεσα εαυτόν στη διάθεσή της για οτιδήποτε χρειαστεί.

Ευτυχώς, από τη φωτιά δεν κινδύνεψε κανείς.

Δυστυχώς, πέρα από τις τεράστιες υλικές ζημιές, μέσα σε λίγες ώρες έγιναν στάχτη ιδρώτας και προσπάθειες δεκαετιών.

Αυτές τις δύσκολες στιγμές, οφείλουμε μέσα στα αποκαΐδια να αναναζητήσουμε την ελπίδα και το όραμα για την επόμενη ημέρα.

Υποχρέωση όλων μας είναι να παραμερίσουμε τις διαφορές και να σταθούμε αρωγοί στις ενέργειες της δημοτικής Αρχής και της Διοίκησης του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου μας, προκειμένου ο χώρος των Σφαγείων να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατόν, διατηρώντας τον χαρακτήρα του και να φιλοξενήσει εκ νέου τμήματα και δραστηριότητες που μας γεμίζουν υπερηφάνεια.

Η σκέψη μας βρίσκεσαι στο πλευρό των εργαζόμενων του Δήμου που θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή για να απομακρύνουν απ’ τον χώρο ό,τι άφησε πίσω της η φωτιά.

Μανώλης Φουσκολαγουδάκης
Μέλος Δ.Σ. Πνευματικού Κέντρου Μοσχάτου-Ταύρου
“Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή”

(Πηγή φωτογραφίας: moschatomag.com)

0Shares