/“Καμένα τα Δημοτικά Σφαγεία – Καμένο και το Δημοτικό Συμβούλιο”

“Καμένα τα Δημοτικά Σφαγεία – Καμένο και το Δημοτικό Συμβούλιο”

Το χθεσινό απόγευμα έγινε σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου εκτάκτως, προκειμένου να συζητήσουμε για την καταστροφική πυρκαγιά στα Δημοτικά Σφαγεία και την αντιμετώπιση των συνεπειών της.

Όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι προσήλθαμε με αγωνία για να συζητήσουμε την καταγραφή των ζημιών, τις επείγουσες ενέργειες που πρέπει να γίνουν, το χρονοδιάγραμμα της αποκατάστασης του χώρου, την εξεύρεση κονδυλίων για τις επισκευές, τη μετεγκατάσταση των δραστηριοτήτων που έμειναν άστεγες (μουσική γωνιά, θεατρικό εργαστήρι) και άλλα.

Αντ’ αυτού γίναμε μάρτυρες του ευτελισμού (για να μην πω εξευτελισμού του Δημοτικού Συμβουλίου) από μέρους της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του Δημάρχου, που υποβίβασαν το Δημοτικό Συμβούλιο από όργανο λήψης αποφάσεων σε χειροκροτητή υπουργών και θέατρο πολιτικών εξαγγελιών.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο εμφανίστηκε ο Δήμαρχος αγκαζέ με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο ο οποίος πήρε αμέσως το λόγο και υποσχέθηκε ότι ως αρμόδιος υπουργός θα εξασφαλίσει όλη την απαραίτητη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση.

Όπως ήταν φυσικό όλοι περιμέναμε ότι θα ακολουθούσε μια γόνιμη συζήτηση σχετικά με τις λεπτομέρειες και τις διαδικασίες χρηματοδότησης που θα έπρεπε να δρομολογηθούν ώστε να γίνει πράξη η εξαγγελία αυτή.

Περιμέναμε να γίνει γόνιμος διάλογος για όλα τα θέματα που ανέκυψαν από την πυρκαγιά και αναφέρω παραπάνω.

Ιδιαιτέρως δε να συζητήσουμε αν απλά θα επισκευάσουμε τις ζημιές ή θα μετατρέψουμε το πρόβλημα σε ευκαιρία και θα αναδιαμορφώσουμε πλήρως το σύνολο του χώρου των Δημοτικών Σφαγείων.

Αντ’ αυτού όμως, ο Δήμαρχος πήρε ξανά αγκαζέ τον Υπουργό και έφυγαν, μαζί με την πλειοψηφία των συμπολιτευόμενων δημοτικών συμβούλων, για να φωτογραφηθούν στα αποκαΐδια και άφησαν το Δημοτικό Συμβούλιο να συνεδριάζει με τη Δημοτική Αρχή απούσα.

Με λίγα λόγια ο κ. Ευθυμίου μας κουβάλησε στο Δημοτικό Συμβούλιο για να ακούσουμε τις πολιτικές εξαγγελίες του κ. Θεοδωρικάκου να τον χειροκροτήσουμε και να πάμε σπίτια μας.

Όχι κύριε Δήμαρχε! Δεν μπορείτε να συμπεριφέρεστε έτσι.

Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι θεσμικό όργανο της Δημοκρατίας και οφείλετε να το σέβεστε. Μέχρι τώρα είχαμε δει το Δημοτικό Συμβούλιο να μη συνεδριάζει και να παίρνει αποφάσεις δια περιφοράς. Τώρα είδαμε και ένα Δημοτικό Συμβούλιο να συνεδριάζει μεν αλλά να μην συζητά, απλά να ακούει άβουλο εξαγγελίες τρίτων.

Τι άλλο θα δούμε κύριε Δήμαρχε; Πού θα φτάσει η κατρακύλα;

Ιάσονας Λουράντος
Δημοτικός Σύμβουλος
με τους Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή

0Shares