/“Ψυχραιμία κύριοι της δημοτικής πλειοψηφίας, δεν πανηγυρίζουν για τα αυτονόητα”

“Ψυχραιμία κύριοι της δημοτικής πλειοψηφίας, δεν πανηγυρίζουν για τα αυτονόητα”

Κάποιοι στην δημοτική πλειοψηφία πρέπει να καταλάβουν ότι κάνουν πολιτική, όχι διαχείριση.

Είναι αλήθεια ότι ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου είναι οικονομικά εύρωστος Δήμος σε αντίθεση με άλλους Δήμους. Αυτό ναι, το οφείλουμε στον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του όλα αυτά τα χρόνια μεταξύ των οποίων σημαντικό ρόλο είχε ο Γιώργος Δαμηλάκος, που για πολλά χρόνια είχε την ευθύνη των οικονομικών του Δήμου. Ο ίδιος ο Γιώργος Δαμηλάκος διαπίστωσε δημόσια ότι τα πλούσια ταμειακά υπόλοιπα δεν χρησιμοποιούνται για να χρηματοδοτήσουν πολιτικές, αλλά να συντηρούν την στασιμότητα.

Πανηγυρίζουν που κατάφεραν να αγοράσουν απορριμματοφόρα για να μαζεύουν τα σκουπίδια. Κάνουν το αυτονόητο. Πολιτική είναι να εφαρμόσουν και να χρηματοδοτήσουν σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων στα πλαίσια των αρχών της κυκλικής οικονομίας και να μειώσουμε ως δήμος τα παραγόμενα απορρίμματα από τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Πανηγυρίζουν που εξασφάλισαν χρηματοδότηση από τα αρμόδια Υπουργεία για έργα στις αθλητικές υποδομές και για χρηματοδοτήσεις αντιπλημμυρικών έργων. Τα χρήματα του προϋπολογισμού, είναι χρήματα των πολιτών, η Τοπική Αυτοδιοίκηση δικαιούται μέρος από αυτά και κανείς δεν της κάνει χάρη. Προς τι οι πανηγυρισμοί για το αυτονόητο.

Σε ένα κόσμο που αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς το να “ευλογείς τα γένια σου” για τα αυτονόητα είναι βαθιά συντηρητική πολιτική.

Οι προκλήσεις της εποχής μας ψηφιακή επανάσταση, υγειονομική κρίση, κλιματική αλλαγή, κρίση παραγωγικού και καταναλωτικού υποδείγματος, οικονομική κρίση, πολιτισμική κρίση, κοινωνική αποξένωση, αποδοχή του διαφορετικού είναι τόσο μεγάλες, που υπερβαίνουν την απλή διαχείριση τους.

Χρειάζεται να συνθέσεις την διαχείριση, την καινοτομία και την σύγκρουση με κατεστημένα μικρά και μεγάλα σε πολιτικές στρατηγικές.

Χρειάζεται να έχεις πολιτική.

13-10-2020

Το γραφείο τύπου

0Shares