/“Ανερμάτιστη κριτική και κινήσεις εντυπωσιασμού”

“Ανερμάτιστη κριτική και κινήσεις εντυπωσιασμού”

Σε ένα επικίνδυνο δίπολο δείχνει να ακροβατεί το τελευταίο διάστημα η μείζονα αντιπολίτευση του Δήμου μας. Η στείρα κριτική και η αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, διαδέχονται τις προτάσεις εντυπωσιασμού, χωρίς σχεδιασμό και χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, αποσκοπώντας αποκλειστικά στο εύκολο χειροκρότημα.

Διαδικτυακοί διαπληκτισμοί, ανταλλαγή προσβολών και “εξυπναδίστικων” εκφράσεων δηλητηριάζουν σε καθημερινή βάση το πολιτικό κλίμα στην πόλη μας. Και επειδή σε ένα… τανγκό χρειάζονται δύο, η παράταξη Ευθυμίου κάθε άλλο παρά άμοιρη ευθυνών είναι…

Φυσικά, στον βωμό της αυτοπροβολής θυσιάζεται η ίδια η αξιοπιστία του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ κάθε σοβαρή φωνή κριτικής “τουβαλιάζεται” με τις κραυγές των… συνήθων υπόπτων.

Την ίδια στιγμή, παραβλέποντας τα σημαντικά άλυτα προβλήματα της πόλης μας, επιδίδονται σε πλειοδοσία προτεινόμενων αποσπασματικών έργων, τα οποία φυσικά δεν εντάσσονται στο πλαίσιο κάποιου στρατηγικού σχεδιασμού.

Για άλλη μια φορά δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης έρχονται να θέσουν το αίτημα κατασκευής κολυμβητηρίου στην Παραλία του Μοσχάτου.

Εμείς απ’ την πλευρά μας, οφείλουμε να επαναλάβουμε:

Η παραλία του Μοσχάτου δεν είναι οικόπεδο προς αξιοποίηση ή… όπως ονειρεύεται ο κ. Πατούλης προς “αξιοποίηση”.

Με βάση το νόμο 4277/2014 “Ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνας Αττικής 2021” ο χώρος ανάμεσα στον Κηφισό και Ιλισό είναι υγρότοπος β΄προτεραιότητας (δηλαδή υγροτοπικό οικοσύστημα κατεστραμμένο).

Σύμφωνα δε με την γνωμάτευση Δεκλερή του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος το άρθρο 24 του συντάγματος επιβάλει για τα κατεστραμμένα οικοσυστήματα αποκατάσταση.

Επομένως η Παραλία του Μοσχάτου δεν μπορεί παρά να γίνει Πάρκο με υγροτοπικά στοιχεία. Άλλωστε αυτό προβλέπει η μελέτη και η ομόφωνα εκφρασμένη γνώμη επί αυτής του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου – Ταύρου. Δεν είναι “οικόπεδο” για βαριές αστικές υποδομές (πχ κολυμβητήριο), που δεν θέλουμε να χωρέσουμε στον αστικό χώρο του Δήμου.

Σε συνθήκες κλιματικής αλλαγής και περιβαλλοντικής κρίσης η προστασία και αποκατάσταση των οικοσυστημάτων είναι η επιβεβλημένη πολιτική για την υγεία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Παρά τις ομόφωνες αποφάσεις, η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής το τελευταίο διάστημα δείχνει να βρίσκεται σε σύγχυση ως προς τα έργα της β΄ φάσης, αυτά που θα δώσουν την μορφή στον χώρο.

Το να ρίχνονται συνεχώς άκαιρα και άτοπα αιτήματα εντείνουν τη σύγχυση.

Η αντιπολίτευση που άκριτα ρίχνει αιτήματα, κάνει κριτική για την κριτική και δυναμιτίζει το κλίμα έχει ως αποτέλεσμα να χάνεται η ουσία κάθε σοβαρής κριτικής.

14-10-2020

Το γραφείο τύπου

0Shares