/Μπάμπης Μπιλίνης: “Αν είσαι συγγενής του Πρωθυπουργού παρακάμπτεις τις αποφάσεις της δικαιοσύνης”

Μπάμπης Μπιλίνης: “Αν είσαι συγγενής του Πρωθυπουργού παρακάμπτεις τις αποφάσεις της δικαιοσύνης”

Σχόλιο του Μπάμπη Μπιλίνη για την τροπολογία “Μπακογιάννη”

Το ΣτΕ με όλο του το συντηρητισμό έδωσε πολλές φορές με τις αποφάσεις του την αίσθηση δικαίου. Είναι το τελευταίο καταφύγιο σε όποιον αισθάνεται ότι η διοίκηση πράττει άδικα.

Το τελευταίο καταφύγιο; Ναι αν είσαι απλώς πολίτης.

Αν είσαι δήμαρχος Αθήνας, συγγενής του Πρωθυπουργού και στέλεχος του κόμματος που έχει την πλειοψηφία στη Βουλή τότε παρακάμπτεις τις αποφάσεις της δικαιοσύνης αλλάζοντας τον νόμο με αναδρομική ισχύ.

Και μετά από αυτό δείχνεις με το δάκτυλο τους πολίτες, που δεν έχουν εμπιστοσύνη στους πολιτειακούς θεσμούς και ψάχνουν “μπάρμπα στην Κορώνη.

H είδηση:

Με βραδινή τροπολογία «σώζουν» τον «Περίπατο» του Μπακογιάννη

Ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Αμυράς κατέθεσε τροπολογία με την οποία παρατείνονται επ’ αόριστον οι διατάξεις που αφορούν το Μεγάλο Περίπατο του Κώστα Μπακογιάννη σε νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος!

Παρά το γεγονός ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε πως ο Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας, είναι επί της ουσίας παράτυπος καθώς είναι άκυρες οι σχετικές με τις ανάγκες περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις πάνω στις οποίες «πάτησε» το όλο έργο, η κυβέρνηση σπεύδει να του δώσει παράταση και μάλιστα για τον ίδιο λόγο, δηλαδή τον περιορισμό της πανδημίας.

Ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Αμυράς λοιπόν κατέθεσε τροπολογία με την οποία παρατείνονται επ’ αόριστον οι διατάξεις που αφορούν το Μεγάλο Περίπατο του Κώστα Μπακογιάννη σε νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος. Ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης έκανε δεκτή την τροπολογία.

Μιλώντας σχετικά στη Βουλή ο Γιώργος Αμυράς, υποστήριξε ότι η τροπολογία αφορά το σύνολο των δήμων της χώρας και είπε ότι πρέπει «να δώσουμε τη δυνατότητα να αποφασίζουν (οι Δήμοι) να διατηρήσουν ή να αυξήσουν τους πεζόδρομους και τους ποδηλατόδρομους». Ομως είναι εμφανές ότι η τροπολογία έρχεται να παρατείνει το νομικό καθεστώς που διέπει μεταξύ άλλων τον Μεγάλο Περίπατο, έργο που τυπικά ολοκληρώνεται τον Νοέμβριο.

Επιπλέον όμως η τροπολογία του προβλέπει ότι «η ισχύς της παρούσας δύναται να παρατείνεται» με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών και Υποδομών. Οπως και στην ΚΥΑ του περασμένου Μαΐου, την οποία έβγαλε άκυρη το ΣτΕ για τη νέα ρύθμιση γίνεται και πάλι επίκληση σε «επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας που συνίσταται στην μείωση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού Covid 19».

Νάσος Ηλιόπουλος: Ακυρώστε τον!

“Η εργαλειοποίηση της πανδημίας για την προώθηση άσχετων προτεραιοτήτων εκθέτει τόσο την κυβέρνηση όσο και τη Δημοτική Αρχή” δηλώνει στην “Αυγή” ο Νάσος Ηλιόπουλος και καλεί τη Δημοτική Αρχή να σεβαστεί την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

«Η εργαλειοποίηση της πανδημίας για την προώθηση άσχετων προτεραιοτήτων εκθέτει τόσο την κυβέρνηση όσο και τη Δημοτική Αρχή»

Ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία επισημαίνει χαρακτηριστικά: “Το Συμβούλιο της Επικρατείας επιβεβαίωσε το αυτονόητο: ότι δεν υφίσταται αιτιώδης συνάφεια ανάμεσα στην προστασία της δημόσιας Υγείας και στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του Μεγάλου Περιπάτου.

Το είχαμε πει και τότε, το ξαναλέμε και τώρα: η εργαλειοποίηση της πανδημίας για την προώθηση άσχετων προτεραιοτήτων εκθέτει τόσο την κυβέρνηση όσο και τη Δημοτική Αρχή.

Και υπογραμμίζει το αδιέξοδο: Το αδιέξοδο των εκβιασμένων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, τη στιγμή που η κατάσταση στα ΜΜΜ είναι χειρότερη από ποτέ.

Το αδιέξοδο του περιορισμού του αυτοκινήτου δίχως ένα συνολικό σχέδιο ‘βιώσιμης κινητικότητας’ με βασικό πυλώνα την ενίσχυση των ΜΜΜ.

Το αδιέξοδο μιας πολιτικής που συνοψίζεται στη φράση του δημάρχου ‘ο Μεγάλος Περίπατος και βγήκε και δεν βγήκε’.

Γιατί αυτό το ‘βγήκε’ και ‘δεν βγήκε’ κόστισε στην πόλη 2 εκατομμύρια ευρώ για ζαρντινιέρες, παγκάκια και φυτά.

Γιατί αυτό το ‘βγήκε’ και ‘δεν βγήκε’ κοστίζει καθημερινά σε χιλιάδες ανθρώπους πολύτιμο χρόνο από τη ζωή τους.

Γιατί αυτό το ‘βγήκε’ και ‘δεν βγήκε’ στηρίχθηκε στην καταστρατήγηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για ‘παρεμβάσεις χαμηλού κόστους’.

Η μόνη λύση που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι να ακυρωθεί άμεσα η παρέμβαση του Μεγάλου Περιπάτου.

Η Ανοιχτή Πόλη επιμένει στις προτάσεις της για τη δημιουργία ενός ζωντανού κέντρου, που θα σέβεται τους κατοίκους, τους επαγγελματίες, τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες.

Με επαναχρήση των δημοσίων άδειων κτηρίων, με περιορισμό της βραχυχρόνιας μίσθωσης, με ουσιαστική κατοχύρωση των μεικτών χρήσεων, με κίνητρα για την κατοικία και ουσιαστική αναβάθμιση τω ΜΜΜ, όπως η 24ωρη λειτουργία τρένου και μετρό Παρασκευή και Σάββατο.

Δυστυχώς, η παρακαταθήκη του Μεγάλου Περιπάτου είναι η δικαιολογημένη δυσπιστία των πολιτών απέναντι στις κεντρικές παρεμβάσεις.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να σταματήσει έστω και τώρα την κακοποίηση του κέντρου.

Την καλούμε να σεβαστεί την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Την καλούμε να ανοίξει έναν ουσιαστικό διάλογο με τους ανθρώπους της πόλης και την επιστημονική κοινότητα”.

Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Tvxs.gr

0Shares