/Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή: Απαιτούμε δημοκρατικότερη και πιο υπεύθυνη λειτουργία του Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου

Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή: Απαιτούμε δημοκρατικότερη και πιο υπεύθυνη λειτουργία του Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου

Σε ηλεκτρισμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, μέσω τηλεδιάσκεψης, η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πνευματικού Κέντρου.

Δυστυχώς, για ακόμα μία φορά, η διαδικασία σημαδεύτηκε από την ένταση μεταξύ μελών που πρόσκεινται στη Δημοτική Αρχή και στη μείζονα αντιπολίτευση.

Οι χαρακτηρισμοί και οι επιθέσεις δηλητηρίασαν το κλίμα, δρώντας αποπροσανατολιστικά και βάζοντας σε δεύτερη μοίρα την ουσιαστική συζήτηση επί των σοβαρότατων ζητημάτων που απασχολούν το Πνευματικό Κέντρο.

Φράσεις όπως “λέτε ψέματα” και “είσαι αστείος” έχουν θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο ενός φορέα Πολιτισμού.

Φυσικά, τα παραπάνω πηγάζουν στην άρνηση της προέδρου του Δ.Σ. να παράσχει (ως οφείλει) στα μέλη την απαραίτητη ενημέρωση για τη λειτουργία και τις εξελίξεις στα ανοιχτά ζητήματα του Πνευματικού Κέντρου.

Αργεί η αποκατάσταση χώρου Σφαγείων

Εξαιρετικά μακριά είναι, όπως όλα δείχνουν, η ημέρα επαναλειτουργίας των Σφαγείων, μέρος των οποίων που καταστράφηκε από πυρκαγιά τον περασμένο Ιούλιο, παρόλο που ο υπουργός Εσωτερικών δέσμευσε χρηματικό ποσό ύψους 1,2 εκατ. ευρώ για την αποκατάστασή τους.

Κατά την τοποθέτησή της, η πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, κα Μαρία Τσέλιου ανέφερε ότι η τεχνική υπηρεσία του Δήμου έχει εκπονήσει μελέτη για την αποκατάσταση του χώρου των Σφαγείων.

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ., ο οποίος διόρθωσε την κα Τσέλιου, επισημαίνοντας πως καμία μελέτη δεν έχει εκπονηθεί, παρά μόνο μια καταγραφή των ζημιών και των εργασιών αποκατάστασης που πρέπει να πραγματοποιηθούν, καθώς η εκπόνηση μελέτης είναι μία εξαιρετικά λεπτομερής, εξειδικευμένη και χρονοβόρα διαδικασία.

Στο σημείο εκείνο, φυσικά, ο κ. Κελεσίδης ανέφερε ότι για να προχωρήσουν οι εργασίες αποκατάστασης πρέπει προηγουμένως να έχει εκπονηθεί σχετική μελέτη.

Ωστόσο, όταν ερωτήθηκε από τον εκπρόσωπο της δημοτικής κίνησης “Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή” ποιος είναι ο φορέας που θα εκπονήσει τη σχετική μελέτη, απάντησε ότι δεν γνωρίζει, καθώς “το καθεστώς των Σφαγείων είναι περίπλοκο” (τα Σφαγεία ανήκουν στον Δήμο Αθηναίων και χρησιμοποιούνται από τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου).

Η… μυστική λίστα

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η πρόεδρος αρνήθηκε -για μία ακόμη φορά- να παράσχει τη λίστα με τον καταγεγραμμένο (όπως υποστήριξε) κατεστραμμένο εξοπλισμό, παρόλο που κατ’ επανάληψη έχει ζητηθεί από μέλη του Δ.Σ.

Ανέφερε, μάλιστα ότι “το περιουσιολόγιο του Πνευματικού Κέντρου δεν είναι φέιγ βολάν να μοιράζεται δεξιά κι αριστερά”, χωρίς δυστυχώς να διευκρινίσει εάν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι το δεξιά ή το αριστερά.

Μάλιστα, όταν ο εκπρόσωπος της δημοτικής κίνησης “Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή” επέμεινε, υποστηρίζοντας ότι το περιουσιολόγιο του Πνευματικού Κέντρου θα πρέπει να κοινοποιηθεί στα μέλη Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου, ανεξάρτητα απ’ το εάν και πότε θα κοινοποιηθεί στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου από τον Δήμαρχο, δεν έλαβε την παραμικρή απάντηση.

Ζήτημα λειτουργίας του Δ.Σ.

Οι “Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή”, με αίσθημα ευθύνης, καλούμε τόσο την πρόεδρο Δ.Σ. του Πνευματικού κέντρου, όσο και τα μέλη της διοίκησης να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, παραμερίζοντας μικρο-παραταξιακές διαφορές και να λειτουργήσουν με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του μεγαλύτερου πολιτισμικού οργανισμού του Δήμου μας.

Με περισσότερη δημοκρατικότητα στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, μεγαλύτερη υπευθυνότητα και όραμα για τον Πολιτισμό.

Τα μέλη του Δ.Σ. δεν είναι τεχνοκράτες να ψηφίζουν απλά προϋπολογισμούς και διαταγές πληρωμών, αλλά έχουν την υποχρέωση και το δικαίωμα να συμμετέχουν ουσιαστικά στη λήψη αποφάσεων για τη λειτουργία του Πνευματικού Κέντρου.

0Shares