/Η πρότασή μας για τα δημοτικά ανταποδοτικά τέλη 2021

Η πρότασή μας για τα δημοτικά ανταποδοτικά τέλη 2021

Σε κοινή πρόταση για τον προσδιορισμό των ανταποδοτικών τελών για το έτος 2021 κατέληξαν οι δημοτικές κινήσεις “Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή” και “Μαζί Μπροστά”, έπειτα από μία σειρά διαβουλεύσεων.

Ευρισκόμενοι στο μέσον τριών αλληλένδετων κρίσεων, υγειονομικής, περιβαλλοντικής και οικονομικής, θεωρούμε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση έχει χρέος να σταθεί στο πλευρό των πολιτών, απαλύνοντας -στον βαθμό που μπορεί- τα βάρη τους.

Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι επιχείρηση ώστε να βλέπει αποκλειστικά και μόνο εάν “βγαίνουν οι αριθμοί”, αλλά οφείλει να παράγει πολιτική προς όφελος των δημοτών.

Η πρόταση της πλειοψηφίας να παραμείνουν ίδια τα δημοτικά τέλη, όπως ορίστηκαν το 2020, πριν από την επέλαση της πανδημίας, επειδή τα οικονομικά αποτελέσματα ήταν ικανοποιητικά, αποτελεί άλλη μία απόδειξη της διαχειριστικής λογικής, καθώς δεν λαμβάνει υπόψιν τα νέα κοινωνικά δεδομένα.

Οι “Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή”, αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες των οικογενειών και των μικρών επιχειρήσεων που πλήττονται από το 2ο lockdown και χάρη στο δημοσιονομικό περιθώριο που προσφέρει το πλεόνασμα περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ από τις εισπράξεις του 2020 προτείνουμε:

  • Μείωση του ανταποδοτικού τέλους στις κατοικίες 12%
  • Μείωση του ανταποδοτικού τέλους στα μικρά καταστήματα 20%
  • Επενδύσεις για σταδιακή ενίσχυση της Διαλογής στην Πηγή

Πατήστε εδώ για να δείτε την κοινή πρόταση των δημοτικών κινήσεων “Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή” και “Μαζί Μπροστά”

Καλούμε τους δημοτικούς συμβούλους τόσο από την παράταξη του κυρίου Ευθυμίου, όσο και από τις υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης να μελετήσουν την πρότασή μας και να επιλέξουν αυτή που υπηρετεί κατά τον καλύτερο τρόπο το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας.

0Shares