/Μπάμπης Μπιλίνης: Η παράταξη Ευθυμίου δεν μπόρεσε να ξεφύγει από την συντηρητική της ραστώνη

Μπάμπης Μπιλίνης: Η παράταξη Ευθυμίου δεν μπόρεσε να ξεφύγει από την συντηρητική της ραστώνη

Δήλωση του επικεφαλής της ριζοσπαστικής δημοτικής κίνησης Μοσχάτου – Ταύρου “Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή”, Μπάμπη Μπιλίνη, για την ψήφιση του προϋπολογισμού των ανταποδοτικών τελών του 2021:

Δημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου – Ταύρου.

Θέμα ο προϋπολογισμός 2021 του ανταποδοτικού τέλους του Δήμου.
Δυστυχώς η παράταξη της πλειοψηφίας του κ. Ευθυμίου δεν μπόρεσε να ξεφύγει από την συντηρητική της ραστώνη.

Στο μέσο της τριπλής κρίσης, υγειονομικής, οικονομικής και περιβαλλοντικής που ο συνδυασμός τους δημιουργεί ανθρωπιστικές τραγωδίες δεν δέχτηκε την πρόταση των παρατάξεων “Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή’ και “Μαζί Μπροστά” για μείωση 12% στα τέλη που θα πληρώσουν για το 2021 οι κατοικίες και μείωση 20% στους μικρούς επαγγελματικούς χώρους από 0 – 250 τμ. (Μείωση που στο κάτω της γραφής σημαίνει από το σύνολο του 12.800. 000 μείωση 390.000 ευρώ!).

Οι αριθμοί μπορεί να ευημερούν, οι πολίτες όμως;

ΥΓ. Είναι αλήθεια ότι ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου έχει τα χαμηλότερα τέλη από τους δήμους της Αττικής στις κατοικίες και στα καταστήματα. Αυτό οφείλεται γιατί στην περιοχή του Ελαιώνα και της οδού Πειραιώς υπάρχουν πολύ μεγάλοι επαγγελματικοί χώροι, που συνεισφέρουν μεγάλα ποσά με υψηλότερο συντελεστή από τις κατοικίες και τα μικρά καταστήματα. Αυτό έδινε και δίνει αναδιανεμητικά χαρακτηριστικά στην αδικία του ανταποδοτικού φόρου. Αυτό που φαίνεται με μια απλή ανάγνωση των στοιχείων και των αριθμών η παράταξη της πλειοψηφίας δεν θέλησε να καταλάβει.

0Shares