/Τρικυμία εν κρανίω

Τρικυμία εν κρανίω

Δεν χρειάζεται αναλυτική πολιτική σκέψη, ούτε μαθηματικές γνώσεις -πέραν των αυτών που προσφέρονται στις πρώτες τάξεις του δημοτικού- για να συμφωνήσει κανείς απόλυτα με τις τοποθετήσεις στελεχών της δημοτικής Αρχής.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, οι “φωστήρες” (καμία σχέση με το συμπαθές τοπικό αθλητικό σωματείο) του Δήμου μας, κατά τις πρόσφατες συζητήσεις για τον προϋπολογισμό των ανταποδοτικών τελών μας ενημέρωσαν ότι:

  • Η μείωση κατά 12% στα νοικοκυριά και 20% στις μικρές επιχειρήσεις είναι λαϊκίστικη κίνηση εντυπωσιασμού με μηδαμινό όφελος για τους δημότες, ενώ η μείωση 5% στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις είναι συμβολική κίνηση συμπαράστασης.
  • Όσο πιο πολλά σκουπίδια στέλνεις για ταφή στη Φυλή (και όχι στην ανακύκλωση), τόσο πιο καλά κάνεις τη δουλειά σου και οφείλεις να πανηγυρίζεις για αυτό.
  • Όταν έχεις τα χαμηλότερα δημοτικά τέλη στην Αττική και παρόλα αυτά κάθε χρόνο σου περισσεύουν 3 εκατομμύρια ευρώ, τότε κάνεις καλά τη δουλειά σου. Το ότι ως Δήμος καταφέρνεις να ανακυκλώνεις το 7% των στερεών αποβλήτων σου έναντι εθνικού στόχου 50% δεν έχει καμία σχέση…

Όταν οι δηλώσεις μιλούν από μόνες τους, περαιτέρω σχόλια περιττεύουν…

0Shares