/Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή: Αρνητική ψήφος στον προϋπολογισμό του Πνευματικού Κέντρου

Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή: Αρνητική ψήφος στον προϋπολογισμό του Πνευματικού Κέντρου

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, ο προϋπολογισμός του Πνευματικού Κέντρου Μοσχάτου – Ταύρου για το έτος 2021.

Υπέρ ψήφισαν τα μέλη που πρόσκεινται στη δημοτική Αρχή, λευκό οι εκπρόσωποι της παράταξης “Μαζί μπροστά”, ενώ κατά ψήφισαν ο εκπρόσωπος της δημοτικής κίνησης “Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή” και τα μέλη της “Λαϊκής Συσπείρωσης”.

Η τοποθέτηση του εκπροσώπου της Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης Μοσχάτου – Ταύρου “Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή” στο Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου, Μανώλη Φουσκολαγουδάκη, κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2021:

Αξιότιμη κυρία πρόεδρε, αξιότιμοι συνάδελφοι,

Καταρχάς, παρά τις κατά καιρούς διαφωνίες μας, θα ήθελα να σας συγχαρώ για την οργάνωση των διαδικτυακών μαθημάτων. Εξ αντικειμένου, γνωρίζω πόσο δύσκολο είναι και από ό,τι ακούω, τα πράγματα πηγαίνουν αρκετά καλά.

Ως προς τον προϋπολογισμό:

Θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι και αυτή τη φορά η οικονομική υπηρεσία και οι υπάλληλοί της έκαναν σωστά τη δουλειά τους, ως προς το σκέλος της σύνταξης του προϋπολογισμού του Πνευματικού Κέντρου.

Εξάλλου, παρά τις έκτακτες και πρωτόγνωρες συνθήκες, έχουμε έναν προϋπολογισμό πανομοιότυπο με τον προηγούμενο, με μικρές διαφοροποιήσεις.

Ωστόσο, πολιτικοί λόγοι δεν μου επιτρέπουν να υπερψηφίσω τον συγκεκριμένο προϋπολογισμό. Σας υπενθυμίζω ότι από τις αρχές της θητείας μας έχω προτείνει την προκήρυξη θέσεων εργασίας, προκειμένου να σταματήσουν οι συμβάσεις έργου για τους εργαζόμενους στα τμήματα του Πνευματικού Κέντρου. Έκτοτε -και παρόλο που μου είχατε απαντήσει πως είναι κάτι που “θα μπορούσαμε να το δούμε”- δεν έχει γίνει τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση.

Επιπλέον, μέσω της καταψήφισης του προϋπολογισμού, θα ήθελα να εκφράσω για μία ακόμη φορά την έντονη αντίθεσή μου για τον τρόπο λειτουργίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Πνευματικού Κέντρου. Είναι ξεκάθαρο πως δεν ασκούμε διοίκηση, αλλά σε κάθε συνεδρίαση ενημερωνόμαστε για τις ήδη ειλημμένες αποφάσεις. Καλούμαστε κάθε φορά να ψηφίσουμε πιστώσεις χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν η γνώμη μας για σημαντικά ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία και την οργάνωση του Πνευματικού Κέντρου.

Ως εκ τούτου, σας παρακαλώ όπως καταγράψετε την αρνητική μου ψήφο.

Σε περίπτωση που συμμερίζεστε την άποψή μου πως η διοίκηση του Πνευματικού Κέντρου θα πρέπει να ξεφύγει από την πεπατημένη, οι πάγιες προτάσεις της δημοτικής κίνησης “Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή” είναι στη διάθεσή σας.

Με εκτίμηση,

Φουσκολαγουδάκης Εμμανουήλ

0Shares