/Η απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει ονόματα και υπογραφές, κύριε Καζαντζή

Η απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει ονόματα και υπογραφές, κύριε Καζαντζή

Άστραψε και βρόντηξε προβεβλημένο στέλεχος της μείζονος αντιπολίτευσης, γνωστό για τα φιλοκυβερνητικά του αισθήματα, με αφορμή την… απροθυμία του Ανδρέα Ευθυμίου να συγκαλέσει το Δημοτικό Συμβούλιο.

“Δυστυχώς, η Διοίκηση του κ. Ευθυμίου, κατάφερε να μετατρέψει ακόμα και το πιο ζωντανό θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το Δημοτικό Συμβούλιο, σε κάτι άψυχο”, ανέφερε χαρακτηριστικά, αποκρύπτοντας -φυσικά- πως ο Δήμαρχος απλώς κάνει (κατά)χρηση των περιθωρίων που του έδωσαν οι νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης.

Κανένας δήμαρχος δεν θα μπορούσε να καταφέρει κάτι τέτοιο εάν δεν έπαιρνε το… “ελεύθερο” από τις εννέα νομοθετικές αλλαγές της ΝΔ που αποψίλωσαν τις περισσότερες αρμοδιότητες των Δημοτικών Συμβουλίων.

Όσο και αν δεν σας το επιτρέπουν οι μικροκομματικές σας αγκυλώσεις να το παραδεχθείτε, κύριε Καζαντζή, η “μετατροπή του Δημοτικού συμβουλίου σε κάτι άψυχο” φέρει φαρδιές πλατιές τις υπογραφές των κ.κ. Θεοδωρικάκου και Βορίδη.

Υπερθεμάτισε μέσω σχολίου του ο επικεφαλής της παράταξης, τονίζοντας πως “η Οικονομική Επιτροπή έχει συνεδριάσει 10 φορές μέσα σε δύο μήνες”, καθώς εκεί η διοικούσα παράταξη έχει “7 από τους 9 εκπροσώπους”, χωρίς ωστόσο να μας ενημερώσει ποιος είναι αυτός που μετέθεσε τις αρμοδιότητες του Δημοτικού Συμβουλίου στην Οικονομική Επιτροπή. Και σίγουρα αυτός δεν ήταν ο δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου.

Σε πρόσφατη τοποθέτησή του, ο επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Δημοτικής κίνησης Μοσχάτου – Ταύρου “Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή” κάλεσε όλες τις παρατάξεις να λάβουν θέση στο ερώτημα: “Με τον Βορίδη ή με την Αυτοδιοίκηση;”. Κύριοι της μείζονος αντιπολίτευσης αναμένουμε την απάντησή σας, αν και πλέον είναι προφανής…

Φυσικά, στη μακροσκελή ανάρτησή του ο κ. Καζαντζής, παρόλο που δεν βρήκε να πει ούτε μια λέξη για τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, η οποία με τις μεθοδεύσεις της απαξιώνει το Δημοτικό Συμβούλιο, φρόντισε να επαινέσει -και ορθώς- κυβερνητικό βουλευτή που προσέφερε υγειονομικό υλικό στο κοινωνικό φαρμακείο του Δήμου.

Όντως, αξιέπαινη πρωτοβουλία!

Για την ταμπακιέρα, όμως, κουβέντα…

0Shares