/Οι Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή για την ακύρωση της “Δημιουργικής Απασχόλησης” του Πνευματικού Κέντρου

Οι Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή για την ακύρωση της “Δημιουργικής Απασχόλησης” του Πνευματικού Κέντρου

Οι “Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή”, στα δύο χρόνια ζωής του παρόντος Δημοτικού Συμβουλίου έχουμε κατ’ επανάληψη αποδείξει έμπρακτα ότι επιδιώκουμε τη σύνθεση ιδεών και τη συναίνεση σε κάθε θετική απόφαση, ενώ ταυτόχρονα δεν διστάζουμε να ασκήσουμε δριμεία κριτική, μακριά από λαϊκισμούς, όποτε θεωρούμε ότι καταπατώνται οι αρχές και οι αξίες της κίνησής μας.

Στο σημείο αυτό, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι σε κάθε κρίσιμο ζήτημα (προϋπολογισμός, κανονισμός καθαριότητας, καθορισμός τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, τεχνικό πρόγραμμα) έχουμε προσέλθει στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις. Αξίζει να αναφερθεί, μάλιστα, ότι κατά την ψήφιση του τεχνικού προγράμματος του τρέχοντος έτους, η δημοτική Αρχή υπερψήφισε το σύνολο σχεδόν των προτάσεών μας, εντάσσοντάς τις στο τελικό πρόγραμμα, αναγνωρίζοντας τη ορθότητά τους.

Την ίδια στιγμή, με αίσθημα ευθύνης, τιμώντας τις ψήφους των συνδημοτών μας, αναδεικνύουμε και καταδικάζουμε κάθε πράξη και παράλειψη της δημοτικής Αρχής. που έρχεται σε αντίθεση με τους στόχους μιας χρηστής διοίκησης του Δήμου.

Δυστυχώς, όπως αποδεικνύουν πρόσφατα φαινόμενα, η αλαζονεία του… 60% έχει ριζώσει για τα καλά στο τετραώροφο της οδού Κοραή. Τόσο βαθιά, που ο κ. Δήμαρχος θεωρεί πως μπορεί, εν είδει μονάρχη, να αποφασίζει και να διατάζει… Να παραχωρεί αίθουσες δημοτικών σχολείων σε ιδιώτες για εμπορική χρήση, να υποτιμά το δημοτικό συμβούλιο και να ψεύδεται ενώπιον δημοτικών συμβούλων και μάλιστα σε ζωντανή μετάδοση.

Το ζήτημα που ανέδειξε η Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση “Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή” σχετικά με τη σκανδαλώδη απόφαση του κυρίου Ευθυμίου για τη “Δημιουργική Απασχόληση Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας” του Πνευματικού Κέντρου φανερώνει με τον πλέον πρόδηλο τρόπο την ιδιοκτησιακή αντίληψή του για τον Δήμο μας.

Και εάν η ίδια η απόφαση ήταν προβληματική, τόσο από νομικής όσο και από ηθικής άποψης, απείρως πιο προβληματική ήταν η προσπάθεια του Δημάρχου να την υπερασπιστεί, απειλώντας μάλιστα ότι… θα το πάει “ζόρικα” το θέμα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε…

Στο σημείο αυτό, οφείλουμε να καταθέσουμε δύο ερωτήματα προς τον κύριο Ευθυμίου:

1ον: Αφού η απόφαση ήταν καθόλα σύννομη και ηθική, αφού όλα έγιναν σωστά και “όπως γίνονται κάθε χρόνο”, γιατί σπεύσατε άρον – άρον να την πάρετε πίσω, ακυρώνοντας το καλοκαιρινό πρόγραμμα; 

2ον: Θεωρείτε συμβατό με τη θέση της προέδρου του Πνευματικού Κέντρου τον χαιρετισμό που απηύθυνε η κυρία Τσέλιου στην ιστοσελίδα της ιδιωτικής επιχείρησης, μέσω του οποίου καλούσε τους δημότες να εγγραφούν στη ακυρωθείσα διοργάνωση, προτού αυτή λάβει την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου; (ο εν λόγω χαιρετισμός και κάθε σχετική αναφορά έχει ήδη αποσυρθεί από τον ιστότοπο της εταιρείας).

Παράλληλα, οφείλουμε κι εμείς να απαντήσουμε σε ένα ερώτημα:

Είναι οι “Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή” αντίθετοι με τα καλοκαιρινά προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης του Πνευματικού Κέντρου;

Η απάντηση είναι μία: Ξεκάθαρα ΟΧΙ! Είμαστε ΥΠΕΡ μίας δράσης με κοινωνικό πρόσωπο υπέρ των δημοτών του Ταύρου και του Μοσχάτου. Είμαστε αντίθετοι με τη “διευκόλυνση” μιας εμπορικής συναλλαγής, μιας κερδοσκοπικής δραστηριότητας, αντίθετης με τις αρχές του θεμιτού ανταγωνισμού, εντός σχολικών αιθουσών, προς όφελος κάποιου ιδιώτη.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να εκφράσουμε τη λύπη μας για φαινόμενα απαξίωσης των Διοικητικών Συμβουλίων Νομικών Προσώπων του Δήμου. Θεωρούμε αδιανόητο, σοβαρά ζητήματα να υπερψηφίζονται παρατύπως μέσω e-mail, από μέλη τόσο της πλειοψηφούσας παράταξης όσο και παράταξης της αντιπολίτευσης, που δεν μπήκαν στον κόπο όχι μόνο να παραστούν στην τηλεδιάσκεψη, αλλά και να ασχοληθούν ουσιαστικά με τα προς ψήφιση ζητήματα.

Υ.Γ.: Ευτυχώς, κάποιες φορές και το 10% είναι επαρκές για να αποτρέψει τυχόν εκτροχιασμούς…

0Shares