/Δημοτικό συμβούλιο 26ης Ιουλίου: Η παρουσία του Μπάμπη Μπιλίνη μέσα από βίντεο

Δημοτικό συμβούλιο 26ης Ιουλίου: Η παρουσία του Μπάμπη Μπιλίνη μέσα από βίντεο

Δυναμική ήταν για μία ακόμη φορά η παρουσία του επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης Μοσχάτου – Ταύρου “Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή”, Μπάμπη Μπιλίνη, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 26ης Ιουλίου.

Ο κ. Μπιλίνης, κατά την αρχική του τοποθέτηση, αναφέρθηκε στο “κουρασμένο πολιτικό προσωπικό” του Δήμου και την ανάγκη ανανέωσης σε επίπεδο προσώπων και ιδεών:

Εν συνεχεία, ο επικεφαλής της κίνησης “Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή”, αναφέρθηκε στις νέες καθυστερήσεις της ολοκλήρωσης της πρώτης φάσης των εργασιών στο παραλιακό μέτωπο, που θέτουν εν αμφιβόλω την ίδια την υλοποίηση του έργου:

Παράλληλα, έστρεψε τα βέλη του εναντίον της διοίκησης Πατούλη, με αφορμή την προσχηματική διαβούλευση για τη διαχείριση των απορριμμάτων:

Επιπλέον, ο κ. Μπιλίνης άφησε αιχμές για την καταστρατήγηση του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου:

Ακολούθως, ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης σχολίασε με αιχμηρό τρόπο την απόφαση της δημοτικής Αρχής να αναμορφώσει εκ νέου τον προϋπολογισμό του τεχνικού προγράμματος.

“Όταν ψηφίζουμε το τεχνικό πρόγραμμα έπειτα από διαβούλευση έχουμε στο μυαλό μας προς τα πού θέλουμε να πάει ο Δήμος την επόμενη χρονιά, έχουμε προτεραιοποιήσεις. Δεν μπορούμε να παίρνουμε τα χρήματα από έναν κωδικό και να τα βάζουμε σε έναν άλλον, χωρίς να υπάρχει μια πολιτική εισήγηση. Το τεχνικό πρόγραμμα είναι πολιτικό. Θέτει τις προτεραιότητες μέσω των έργων, τον οδικό χάρτη που δείχνει πώς θα προχωρήσουμε. Ξαφνικά ερχόμαστε με αναιτιολόγητες πολιτικά αποφάσεις και αλλάζουμε το σχέδιο. Και το αλλάζουμε συνέχεια. Και καταλήγουμε, αυτό που εφαρμόζεται να είναι κάτι άλλο από αυτό που είχαμε ψηφίσει”, υπογράμμισε:

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο κ. Μπιλίνης κατέθεσε πρόταση ψηφίσματος προκειμένου να τιμηθεί από τον δήμο Μοσχάτου – Ταύρου ο διασώστης Ιάσωνας Αποστολόπουλος, με αφορμή την ντροπιαστική για τον θεσμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας ακύρωσης της βράβευσής του, προκαλώντας την αμηχανία της δημοτικής Αρχής:

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου ανέβηκαν οι τόνοι όταν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, κ. Μανώλης Αντωνάκος, παρενέβη και -επιδιδόμενος σε νομικίστικους ακροβατισμούς- επιχείρησε να παρερμηνεύσει τον κανονισμό λειτουργίας, “καλύπτοντας” ενδεχόμενη έλλειψη πλειοψηφίας της διοικούσας παράταξης. Όπως ήταν φυσικό, οι μεθοδεύσεις του κ. Αντωνάκου προκάλεσαν τη σφοδρή αντίδραση των εκπροσώπων της κίνησης “Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή”:

Ολοκληρώνοντας τις παρεμβάσεις του, ο κ. Μπιλίνης κατέθεσε τις θέσεις της δημοτικής κίνησης “Πολίτες σε Δράση για την ανατροπή” για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του δικτύου μεταφοράς ενέργειας, εκφράζοντας παράλληλα την απογοήτευσή του που ένα τόσο σημαντικό ζήτημα συζητάται σε προχωρημένη ώρα, με διαδικασίες fast track:

Παρακολουθήστε εδώ ολόκληρο το δημοτικό συμβούλιο:

0Shares