/Η τοποθέτηση του Μπάμπη Μπιλίνη στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 22 Σεπτεμβρίου

Η τοποθέτηση του Μπάμπη Μπιλίνη στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 22 Σεπτεμβρίου

Κατά την έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου – Ταύρου την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021 από τον Επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης “Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή” Μπάμπη Μπιλίνη τέθηκαν τα παρακάτω θέματα:

Δυτικός Ταύρος – Ελαιώνας

Για μια ακόμα φορά μεταφέρθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο η αγανάκτηση των κατοίκων του Δυτικού Ταύρου με την επιβάρυνση της περιοχής από την συνεχή παρουσία νομάδων Ρομά και την ελλιπή καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων.

Αποδείχτηκε ότι μόνο η καταστολή και η ανάθεση της φύλαξης σε ιδιωτική εταιρεία, που σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο είχε παρουσιαστεί από την Διοίκηση του Δήμου ως πανάκεια δεν λύνει το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι πρώτα και κύρια κοινωνικό, η παραβατικότητα δημιουργείται από κοινωνικά φαινόμενα και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί. Επαναφέραμε τις προτάσεις μας και τονίσαμε ότι όταν μέχρι τώρα βρισκόμαστε σε αδιέξοδα, καλό είναι να δοκιμάσουμε κι άλλες λύσεις.

Αναφερθήκαμε στο πρόβλημα της ανεξέλεγκτης παράνομης χωματερής στον Ελαιώνα στην οδό Ορφέως, της ευθύνες του Δήμου της Αθήνας, στα όρια του οποίου είναι η χωματερή και στην υποχρέωση του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου να απαιτήσει με κάθε τρόπο να αποκατασταθεί αυτή η εστία ρύπανσης.

Τονίσαμε ότι πρέπει να τρέξουν οι μελέτες για τα Περιβόλια και το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο Ταύρου, ώστε με την πολεοδομική ανασυγκρότηση της περιοχής να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Κτήριο ΕΟΜΜΕΧ

Το ακίνητο των πρώην αποθηκών ΕΟΜΜΕΧ, μετά την απόφαση του Συμβουλίου Νεώτερων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού, είναι πλέον ιστορικό – διατηρητέο κτήριο. Μετά από αυτή την ιστορική για τον Ταύρο απόφαση να τρέξουν οι διαδικασίες απόκτησης του από τον Δήμο.

Παραλία

Δυστυχώς, με ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής, η προκήρυξη της δεύτερης φάσης καθυστερεί αναίτια. Καθυστερεί όμως και η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης. Το κύριο έργο της πρώτης φάσης είναι το αντιπλημμυρικό. Η μη ολοκλήρωση του έγκαιρα μας αφήνει έκθετους στις ανεξέλεγκτες καταστάσεις, που μπορεί να δημιουργηθούν με τα νερά του Κηφισού με τα πρωτοβρόχια, με δεδομένο ότι σχεδόν όλη η λεκάνη απορροής του άνω ρου του Κηφισού κάηκε με τις φωτιές του καλοκαιριού. Με επίσκεψη στην περιοχή καταλήξαμε στην εκτίμηση ότι με τη σημερινή κατάσταση που βρίσκεται το έργο πολύ δύσκολα θα ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο 2021, που λήγει η τελευταία παράταση και δυστυχώς θα μας βρουν τα πρωτοβρόχια εκτεθειμένους. Χρειάζεται επαγρύπνηση.

Ενεργειακή Κοινότητα

Έχει περάσει ικανός χρόνος από τότε που το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την ανάθεση μελέτης για δημιουργία Ενεργειακής Κοινότητας. Η επιτάχυνση της κλιματικής αλλαγής και η εξέλιξη της σε κρίση επιβάλλει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

Καθημερινότητα

Αναφέραμε στο Δημοτικό Συμβούλιο τις διαμαρτυρίες των κατοίκων του Ταύρου, αλλά και του Μοσχάτου, για τα φρεάτια των ομβρίων που βγάζουν μια δυσάρεστη οσμή. Το θέμα είχε συζητηθεί και στο παρελθόν και τότε η ΕΥΔΑΠ είχε απαντήσει περιγράφοντας τις αιτίες, που παροδικά εμφανίζεται αυτό το φαινόμενο. Το πρόβλημα όμως επανέρχεται συχνά και η ΕΥΔΑΠ οφείλει να το λύσει. Δεν αρκεί να το αιτιολογεί.

0Shares