/Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου: Ιδιωτικοποίηση υπηρεσίας πρασίνου UBER ALLES;

Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου: Ιδιωτικοποίηση υπηρεσίας πρασίνου UBER ALLES;

 

Στον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου εδώ και κάποια χρόνια η υπηρεσία πρασίνου δεν έχει εργατοτεχνικό προσωπικό και οι εργασίες γίνονται από ιδιωτικά συνεργεία.

Αυτά τα χρόνια είναι επίσης καταγεγραμμένες οι διαμαρτυρίες πολιτών για κατακρεούργηση δέντρων στο Μοσχάτο και τον Ταύρο.

Ουσιαστικά η υπηρεσία πρασίνου του Δήμου έχει οδηγηθεί σε ιδιωτικοποίηση. Παραμένει μια διεύθυνση, που απλά αναθέτει εργασίες σε ιδιώτες.

Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο η υπηρεσία με εισήγηση της επιβεβαιώνει την προβληματική αυτή συνθήκη.
Συγκεκριμένα αναφέρει ότι το δέντρο αροκάρια, που βρίσκεται στο προαύλιο του 3ου Παιδικού Σταθμού Μοσχάτου (Πίνδου 36 και Ιεροθέου) κλαδεύτηκε λάθος. Κάποιος έκοψε την κορυφή του κωνοφόρου δέντρου, και το δέντρο οδηγείται σε θάνατο.

Ο Παιδικός Σταθμός είναι Δημοτικός. Προφανώς δεν κλαδεύτηκε λάθος το δέντρο από κάποιον παρανοϊκό με πριόνι, αλλά από συνεργείο που έκανε την εργασία με ανάθεση από την διοίκηση του Δήμου.

Η Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση “Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή” εδώ και ενάμιση χρόνο έχει καταθέσει σχέδιο Κανονισμού Πρασίνου, που δυστυχώς ακόμα δεν έχει συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και παράλληλα προτείνει να αποτελέσει προτεραιότητα η επανασύσταση δημοτικών συνεργείων πρασίνου εκπαιδευμένων κατάλληλα, με όλες τις δυσκολίες που βάζει ο ασφυκτικός έλεγχος της κεντρικής κυβέρνησης.

H επαναπαυση και η διαχείριση της σημερινής κατάστασης δεν πρέπει να μας ικανοποιεί.

Μπάμπης Μπιλίνη

0Shares