/Ευθυμίου: Tου… φταίει ο γάιδαρος και δέρνει το σαμάρι

Ευθυμίου: Tου… φταίει ο γάιδαρος και δέρνει το σαμάρι

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2021 οι κάτοικοι του δυτικού Ταύρου εκτέθηκαν σε τοξικά αέρια από την (αυτο)ανάφλεξη λόγω υψηλών θερμοκρασιών της ανεξέλεγκτης, άτυπης χωματερής, που έχει σχηματιστεί σε οικόπεδο με είσοδο από την οδό Ορφέως 180 στον Ελαιώνα στον Δήμο της Αθήνας.

Από την επιτόπια αυτοψία μαζί με Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξης του Δημοτικού Συμ-βουλίου Αθήνας “Ανοιχτή Πόλη” βρεθήκαμε μπροστά σε μια ανεξέλεγκτη χωματερή με αρκετούς τόνους πάσης φύσεως απορρίμματα. Η φωτιά που επιφανειακά είχε αντιμετωπιστεί, συνεχιζόταν όμως από κάτω και η χωματερή κάπνιζε.

Ενημερώσαμε τον Δήμαρχο Μοσχάτου – Ταύρου κ. Ευθυμίου και του αναφέραμε να ζητήσει από τον αρμόδιο Δήμο της Αθήνας, αφού στα διοικητικά του όρια είναι η χωματερή, να πράξει σύμφωνα με τον νόμο, δηλαδή να αποκαταστήσει τον χώρο και να εξαλείψει την εστία ανθυγιεινής κατάστασης για τους κατοίκους του Ταύρου. Το ζήτημα το θέσαμε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο και λάβαμε την απάντηση ότι έχει ήδη αλληλογραφήσει για το ζήτημα με Υπουργεία, με Περιφέρεια Αττικής, Αστυνομία κλπ. Αναζητήσαμε την επιστολή και διαπιστώσαμε ότι ο Δήμαρχος Ευθυμίου αναφέρεται στην καύση καλωδίων και άλλων υλικών από τους ρακοσυλλέκτες Ρομά και άλλους, που όντως συμβαίνει συνέχεια στον Ελαιώνα και δεν στοχεύει στο μεγάλο πρόβλημα της συγκεκριμένης ανεξέλεγκτης χωματερής.

Η διοίκηση του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου οφείλει να πράξει το αυτονόητο και όχι να γυρίζει αλλού την συζήτηση: Να απαιτήσει από τον Δήμο της Αθήνας να κάνει ότι ο νόμος επιτάσσει. Να αποκαταστήσει τον χώρο της ανεξέλεγκτης χωματερής.

0Shares