/Αθλιότητα

Αθλιότητα

Δημόσια επιστολή του μέλους Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου, Μανώλη Φουσκολαγουδάκη, προς την πρόεδρο:

Αθλιότητα

Αξιότιμη κυρία Τσέλιου, αγαπητή Μαρία,

Με έκπληξη και απογοήτευση παρακολούθησα σε ζωντανή μετάδοση την τοποθέτηση σου στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 20 Οκτωβρίου.

Σε μία περίοδο που τα ολοένα αυξανόμενα περιστατικά έμφυλης βίας προκαλούν σε όλους μας αποτροπιασμό, επέλεξες να παρουσιάσεις την κριτική που δέχεσαι για την ανεπαρκή διοίκηση που ασκείς ως “λεκτική βία προς το πρόσωπο μου, επειδή είμαι απλά γυναίκα και κατέχω ένα αξίωμα”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερες.

Είναι γνωστή η τακτική της θυματοποίησης όταν υπάρχει ένδεια επιχειρημάτων. Ωστόσο, η υιοθέτηση μιας τέτοιας στρατηγικής αποτελεί αθλιότητα, που δεν συνάδει με το ήθος που ως μέλη Διοικητικού συμβουλίου ενός νομικού προσώπου του Δήμου μας οφείλουμε να πρεσβεύουμε.

Αξιότιμη κυρία Τσέλιου, αγαπητή Μαρία,

Ουδείς σου άσκησε λεκτική βία. Πολλώ δε μάλλον, ουδείς σου έδωσε το πάτημα για να προβείς στο νοητικό άλμα και να κάνεις λόγο για δυνητική άσκηση σωματικής βίας.

Με την τοποθέτησή σου κατάφερες να ευτελίσεις τη δημόσια συζήτηση περισσότερο απ’ όσο έχεις ευτελίσει τον ρόλο μας ως μέλη Δ.Σ. στα δύο χρόνια άσκησης των καθηκόντων σου.

Είναι κατανοητό να προσπαθείς να δραπετεύσεις από τα αδιέξοδα που έχεις δημιουργήσει, ωστόσο, είναι πέρα από κάθε λογική και αποτελεί μνημείο πολιτικού αμοραλισμού η απόπειρα να παρουσιάσεις την κριτική που δέχεσαι ως προϊόν σεξιστικής αντιμετώπισης.

Κλείνοντας, Μαρία, ως πατέρας δύο κοριτσιών, οφείλω να ομολογήσω πως εξεπλάγην, ακούγοντας την αδιανόητα ρατσιστική και υποτιμητική για τις γυναίκες τοποθέτησή σου. Δεν κρίνεσαι για το φύλο σου. Κρίνεσαι και λογοδοτείς για τις επιδόσεις σου ως πολιτικό πρόσωπο που κατέχει θέση ευθύνης. Εκτός και αν -ρατσιστικά σκεπτόμενη- θεωρείς ότι είναι ανεπίτρεπτο να δέχεσαι κριτική, ακριβώς επειδή είσαι γυναίκα.

Η τοποθέτησή σου υπήρξε άκρως προσβλητική τόσο για τα μέλη του Δ.Σ. που διαφωνούμε με τις πρακτικές σου, όσο και για τα πραγματικά θύματα της έμφυλης βίας. Κυρίως, όμως, για την ίδια τη λογική.

Σε καλώ να την αποσύρεις.

Υ.Γ.: Προκαλεί πραγματική έκπληξη το γεγονός πως όταν, το περασμένο καλοκαίρι, επιχείρησες να παραχωρήσεις σε ιδιωτική επιχείρηση σχολικές αίθουσες για δημιουργική απασχόληση έναντι γελοίου τιμήματος έδειξες αξιοζήλευτα αντανακλαστικά, αδιαφορώντας για τις ποινικές ευθύνες και τα πρωτόκολλα για την πανδημία, τα οποία επικαλέστηκε ο κ. Δήμαρχος ως αιτίες της καθυστέρησης έναρξης λειτουργίας των τμημάτων του Πνευματικού Κέντρου.

Υ.Γ. 2: Στο σημείο αυτό οφείλω να αναφέρω πως δεν είχαν όλα τα μέλη του Δ.Σ. την τιμή να λάβουν το απαντητικό e-mail σου, στο αίτημα που κατέθεσε ο συνάδελφος. Με έκπληξη ενημερώθηκα για την ηλεκτρονική επιστολή σου μέσω της επίμαχης ανάρτησης.

Με εκτίμηση, 

Μανώλης Φουσκολαγουδάκης

Μέλος Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου 

0Shares