/Η Απόφαση για τα Δημοτικά Τέλη 2022

Η Απόφαση για τα Δημοτικά Τέλη 2022

“Το 82% των νοικοκυριών στην Ελλάδα δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς στο τέλος του μήνα” (πηγη: Ευρωβαρόμετρο, Σεπτέμβριος 2021)

Στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου καταθέσαμε την εναλλακτική  πρόταση μας για τα Δημοτικά Τέλη.

Πρόταση που στοχεύει να δώσει χαρακτηριστικά αναδιανομής και κοινωνικής δικαιοσύνης στα τέλη.

Από ότι φάνηκε στην συνεδρίαση η σύνθεση των δυο προτάσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν εφικτή. “Οικονομοτεχνικά, τα νούμερα βγαίνουν”.

Με αυτό τον στόχο της σύνθεσης των προτάσεων πήγαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 18ης Νοεμβρίου 2021.

Δεν μας ενδιαφέρει μόνο να αντιπολιτευόμαστε  τη διοίκηση, αλλά να κάνουμε χρήσιμες  προτάσεις, που θα ανακουφίσουν τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες..

Τελικά, μετά από πολύωρη συζήτηση, αποφασίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο κατά πλειοψηφία (με τις ψήφους της παράταξης της πλειοψηφίας και της δημοτικής κίνησης Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή) μόνο ο συντελεστής του ανταποδοτικού δημοτικού τέλους , που παραμένει ίδιος με πέρυσι.

Το υπόλοιπο σκέλος της εισήγησης, που αφορούσε τα κριτήρια πλήρους ή μερικής απαλλαγής των ευάλωτων νοικοκυριών μετά από πρόταση του επικεφαλής της δημοτικής κίνησης “Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή” και με την συμφωνία του Δημάρχου αποσύρθηκε και θα συζητηθεί σε νέα συνεδρίαση, αφού η διοίκηση δεν ήταν έτοιμη.

Η κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με την υγειονομική κρίση, που εξαιτίας των κυβερνητικών επιλογών έχει πλέον μετατραπεί σε οικονομική και κοινωνική και οι Δήμοι βρίσκονται μπροστά σε μια ολομέτωπη επίθεση από την κυβέρνηση, που θέλει να μετατρέψει την αυτοδιοίκηση σε μια εξαρτημένη από αυτή διοίκηση.

Αυτό είναι το δίλλημα σήμερα και σε αυτό αγωνιζόμαστε να απαντήσουμε.

19-11-2021

“Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή”

Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Μοσχάτου – Ταύρου

0Shares