/Μπάμπης Μπιλίνης: “Η αλήθεια είναι ότι σε κάθε ισχυρή βροχόπτωση πνιγόμαστε”

Μπάμπης Μπιλίνης: “Η αλήθεια είναι ότι σε κάθε ισχυρή βροχόπτωση πνιγόμαστε”

 

Στην αρχή της χθεσινής ομιλίας του στο Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης “Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή” Μπάμπης Μπιλίνης αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα στο Μοσχάτο από την νεροποντή της Τρίτης 23-11-2021:

“ Βρισκόμαστε μπροστά σε πρωτόγνωρα φαινόμενα. Οι κοκορομαχίες για το αν έγιναν όλα καλά ή όχι μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων δεν βοηθά.

Η πραγματικότητα είναι ότι είχαμε 46 κλίσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία από πολίτες του Μοσχάτου. Δεν αφορούσαν μόνο πλημμυρισμένα υπόγεια, αλλά 11 περιπτώσεις αφορούσαν βοήθεια για απομάκρυνση εγκλωβισμένων κατοίκων.

Το αποχετευτικό σύστημα ομβρίων, όπως συμβαίνει, σχεδιάστηκε πριν χρόνια με “περίοδο επαναφοράς” τα πενήντα χρόνια. Εκτός του ότι η πεντηκονταετία της “περιόδου επαναφοράς” τελειώνει, ο σχεδιασμός έγινε με κλιματικά μοντέλα διαφορετικά από αυτά που διαμορφώνονται από την κλιματική επιδείνωση.

Ισχυρές βροχοπτώσεις σαν αυτή της Τρίτης 23-11-2021 θα έχουμε όλο και πιο συχνά. Χρειάζεται να ολοκληρωθεί το αποχετευτικό δίκτυο ομβρίων στο Βορειοδυτικό και Βόρειο Μοσχάτο, αλλά και να επικαιροποιηθεί όλο το αποχετευτικό σύστημα με βάση τα νέα δεδομένα.
Ενέργειες που πρέπει να γίνουν άμεσα.”

25-11-2021

0Shares