/Τελικά ποιος σχεδιάζει γι΄ αυτή την πόλη;

Τελικά ποιος σχεδιάζει γι΄ αυτή την πόλη;

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 1-12-2021 κυριάρχησαν τα δυο προς ημερησίας θέματα, που επέβαλε η επικαιρότητα.

  • Η Παραλία και η πολλοστή (έχει χαθεί ο λογαριασμός) παράταση περαίωσης της α΄ φάσης μέχρι τον Απρίλιο 2022, καθώς και οι καταγγελίες της Διοίκησης του Δήμου μας, οι μηνύσεις και η αυτόφωρη διαπίστωση παράνομης εναπόθεσης επιπλέον μπάζων από άλλα έργα του ιδίου εργολάβου και
  • Το κτίριο των πρώην αποθηκών ΕΟΜΜΕΧ που το ΤΑΪΠΕΔ έβγαλε για τρίτη φορά (στους δύο προηγούμενους δεν εμφανίστηκε αγοραστής) σε δημοπρασία πώλησης με διεθνή διαγωνισμό.

ΠΑΡΑΛΙΑ:

Η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής έχει μεγάλες ευθύνες. Ένα έργο – η Α΄φάση, τα έργα υποδομής- που έπρεπε σύμφωνα με την αρχική σύμβαση να είχε παραδοθεί από την άνοιξη του 2019, πάει για την άνοιξη του 2022 και βλέπουμε. Εν τω μεταξύ το βουνό με τα μπάζα στην παραλία όλο και μεγαλώνει. Η προκήρυξη της Β΄φάσης – το Πάρκο – που θα δώσει μορφή στον χώρο συνεχώς αναβάλλεται και τώρα αγνοείται για πότε προγραμματίζεται η προκήρυξη του. Ακόμα κι αν μέσω των καθυστερήσεων υπήρχε η σκοπιμότητα της Διοίκησης της Περιφέρειας για αλλαγή της μορφής του έργου, τώρα οι αλλεπάλληλες αναβολές οδηγούν σε απαξίωση του έργου και σε κατάρρευση. Δυστυχώς στήνονται συνθήκες να οδηγηθούμε σε καταστάσεις “μετρό Θεσσαλονίκης”.

Συμφωνούμε με τις νομικές ενέργειες της Διοίκησης του Δήμου. Χρειάζεται παράλληλα με αυτές και η κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής. Φτάνει πια.

ΑΚΙΝΗΤΟ ΕΟΜΜΕΧ:

Στο ακίνητο ΕΟΜΜΕΧ ουσιαστικά συμπυκνώνεται η ιστορία του Ταύρου. – Προσφυγιά, Κατοχή, Αλληλεγγύη, Αντίσταση, Μπλόκο Αγίας Σοφίας τον Αύγουστο 1944- . Αποτελεί σύμφωνα με πρόσφατη (2021) απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων Ιστορικό Κτίριο – Τοπόσημο για την περιοχή και προστατεύεται.
Το ΤΑΪΠΕΔ παρά την απόφαση αυτή προκηρύσσει διεθνή διαγωνισμό για την εκποίηση του (τον τρίτο). Ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου θα διεκδικήσει με κάθε τρόπο το ακίνητο για τους κατοίκους της περιοχής. Προτείνουμε επίσης την κινητοποίηση των πολιτών για την υπεράσπιση αυτής της ίδιας της ιστορίας τους. Οι κινητοποιήσεις είναι που θα αποτρέψουν κάθε επίδοξο αγοραστή.

2-12-2021
“Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή”
Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Μοσχάτου – Ταύρου

0Shares