/Εκλογή Προεδρείου  Δημοτικού Συμβουλίου, μελών Οικονομικής Επιτροπής και μελών Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Εκλογή Προεδρείου  Δημοτικού Συμβουλίου, μελών Οικονομικής Επιτροπής και μελών Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Την Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022 έγινε στον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο του έτους 2022 με αποκλειστικό θέμα την συγκρότηση του με την εκλογή νέου προεδρείου και την εκλογή των οργάνων διοίκησης του Δήμου, την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. 

Από την Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Μοσχάτου – Ταύρου “Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή”  στην θέση του γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου εκλέχτηκε ο Ιάσονας Λουράντος.

Στην Οικονομική Επιτροπή την Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση “Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή θα εκπροσωπήσει ο Μπάμπης Μπιλίνης και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ο Μάκης Πεφάνης και σε περίπτωση κωλύματος κάποιου από τους δυο θα τους αναπληρώνει ο Ιάσονας Λουράντος. Η θητεία των νέων οργάνων είναι διετής.

Το νέο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου είναι:

Πρόεδρος: Αθανάσιος Μελίστας

Αντιπρόεδρος: Σταμάτης Καζαντζής

Γραμματέας: Ιάσονας Λουράντος.

Στην Οικονομική Επιτροπή εκλέγονται: Λουκακη Δεσποινα, Μελίστας Αθανάσιος, Γιωργος Φελλας, Μπούτσης Αντωνιος, Δολιανίδη Χριστίνα, Μπιλινης Μπάμπης, Αναπληρωματικά μέλη: Σάββας Ιωάννης, Εύαγγελος Κοτζαμπασάκης, Καρύδη Αικατερίνη, Βολικας Ιωαννης, Παναγιώτης Κυριαζίδης, Ιάσονας Λουράντο.

Συμμετέχουν οι αντιδήμαρχοι Γρουμπας Βασίλειος και Ντερεκας Αθανάσιος λόγω θέσης.

Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εκλέγονται: Σάββας Ιωάννης, Τσελιου Μαρία, Κελεσιδης Δημήτρης, Κολλιας Γιαννης, Συριανου Αντωνια, Πεφανης Γεράσιμος. Αναπληρωματικά μέλη: Καραβια Βασιλική, Κρεμμυδα Αννα, Χατζηαντωνιου Παναγιώτης, Χαλκιδης Συμεων, Εγγλέζος Κωστας, Ιάσονας Λουράντος Συμμετέχουν οι Αντιδήμαρχοι Ζωταλης Δημήτριος, Φελλας Γιώργος.

YΓ. Σύμφωνα με τον νόμο το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου είναι διαπαραταξιακό από τις τρεις πρώτες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Αν παράταξη αρνηθεί την συμμετοχή στο προεδρείο, τότε το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου θεωρείται ενιαία παράταξη και με απόλυτη πλειοψηφία προτείνει υποψήφιο. Μετά την άρνηση της Λαϊκης Συσπειρωσης να καταλάβει την θέση του γραμματέα – σεβαστοί οι λόγοι που προτάσσει – ο Μπάμπης Μπιλίνης δήλωσε ότι η αρχή του διαπαραταξιακού προεδρείου εξασφαλίζεται αν μοναδικός υποψήφιος γραμματέας είναι το μέλος της τέταρτης παράταξης Ιάσονας Λουράντος. Με την πρόταση του Μπάμπη Μπιλίνη συντάχτηκαν ο Δήμαρχος Ανδρέας Ευθυμίου, ο Αντώνης Μπούτσης από την παράταξη “Μαζί Μπροστά” και η απόλυτη πλειοψηφία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.   

0Shares