/ΕΟΜΜΕΧ: Και τώρα τι;

ΕΟΜΜΕΧ: Και τώρα τι;

Όπως έγινε γνωστό, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ανακήρυξε την «MRP TAVROS ΑΕ» ως Πλειοδότη για την αγορά του ακινήτου των πρώην αποθηκών του ΕΟΜΜΕΧ στον Ταύρο, καθώς η ολλανδικών συμφερόντων εταιρεία ήταν η μοναδική η οποία κατέθεσε οικονομική προσφορά, συνολικού ύψους 2,5 εκατ. ευρώ.

Πλέον, ο φάκελος του διαγωνισμού αναμένεται να υποβληθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο, ενώ η σύμβαση θα υπογραφεί μετά από την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ο δρόμος για τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου

Παρόλο που οι πιθανότητες για την ανατροπή της συμφωνίας δεν είναι με το μέρος του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου, η διοίκηση οφείλει να παίξει το τελευταίο της χαρτί, προετοιμάζοντας μία σοβαρή εκπροσώπηση στην ακροαματική διαδικασία του Ελεγκτικού Συνεδρίου, εστιάζοντας κυρίως στο υπερβολικά χαμηλό τίμημα που προτίθεται να καταβάλει η ολλανδική εταιρεία. Συγκεκριμένα, το ποσό που προσφέρει η «MRP TAVROS ΑΕ» είναι σκανδαλωδώς χαμηλότερο από την αντικειμενική αξία της περιοχής.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου μπορεί να επιτύχει την αύξηση του τιμήματος σε βαθμό που θα αποθαρρύνει τους αγοραστές να ολοκληρώσουν τη διαδικασία ή ακόμη και την ακύρωση του διαγωνισμού.

Έπειτα από την πολυετή και εγκληματική ολιγωρία της, η δημοτική αρχή οφείλει, έστω και την ύστατη στιγμή να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να διεκδικήσει τις τελευταίες της πιθανότητες προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα είναι υπόλογη απέναντι στους πολίτες που την εμπιστεύτηκαν.

0Shares